09.07.2014 10:57

Suminot Valdi Kaprāli, Ikšķilē atklāta viņa gleznu izstāde

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Suminot Valdi Kaprāli, Ikšķilē atklāta viņa gleznu izstāde publicitātes

Ikšķiles Tautas namā līdz 25. jūlijam skatāma Valda Kaprāļa gleznu izstāde. Māksliniekam šogad aprit 60 gadu jubileja, un ikšķiliešiem kā dāvana apskatei pasniegta viņa darbu kolekcija.

Valdis Kaprālis dzimis 1954. gadā tālajos austrumos Amūras apgabalā, uz kurieni 1949. gadā tika izsūtīta viņa vecāku ģimene. Zēnam bija nepilni četri gadi, kad ģimene varēja atgriezties dzimtenē. Mākslinieks beidzis Cesvaines vidusskolu un lauksaimniecības akadēmijas mežsaimniecības fakultāti ar ievirzi ainavu arhitektūrā.

Kopš 1985. gada V. Kaprālis bija Cesvaines pilsētciemata domes priekšsēdētājs. No 1999. gada – Latvijas vides aizsardzības fonda direktors, kā arī Rīgas domes apakškomisijas priekšsēdētājs. Paralēli studijām mākslinieks apmeklēja kursus mākslas akadēmijā Rīgā un Jelgavas mākslas studiju.

Eļļas glezniecībā Valdis Kaprālis pazīstams kā ainavists un kluso dabu gleznotājs, kas tiecas pēc vispārināta dabas tēla atklāsmes reāliski tvertos dabas skatos, kopjot tonālās glezniecības principus.

V. Kaprālis jau iepriekš veidojis veiksmīgu sadarbību ar Ikšķiles novada mākslas cienītājiem – vairākkārt viņa gleznas tikušas izstādītas Ikšķiles Sv. Meinarda evanģēliski luteriskajā baznīcā, kā arī Ikšķiles vidusskolas kulturoloģijas un vizuālās mākslas kabinetā. Par ainavām 9. klašu skolēni ir uzdrīkstējušies rakstīt pat recenzijas, kuras vēlāk tika nodotas autoram.