25.06.2014 09:23

Siguldiešu "Sudrabskaņa" muzicēs kopā ar norvēģiem stacijas laukumā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldiešu "Sudrabskaņa" muzicēs kopā ar norvēģiem stacijas laukumā www.sigulda.lv

Trešdien, 25. jūnijā, pulksten 18 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā paredzēts norvēģu jauniešu orķestra "Meldal Skolekorps" koncerts.

Norvēģi uzstāsies kopā ar Siguldas jauniešu pūtēju orķestri "Sudrabskaņa".

"Meldal Skolekorps" ir skolēnu pūtēju orķestris no maza ciemata Norvēģijā netālu no Trondheimas. Orķestris dibināts 1957. gadā, un tā dalībnieku vecums ir no 9 līdz 19 gadiem. Trīsdesmit mūziķu sastāvs ambiciozā diriģenta Helges Rolstada (Helge Rolstadås) vadībā satiekas mēģinājumos katru trešdienu. Skaņdarbu repertuārs ir ļoti plašs – sākot no seniem maršiem, līdz pat populārajai mūzikai.

Katru gadu Norvēģijas Konstitūcijas pieņemšanas dienā, kas norisinās 17. maijā, "Meldal Skolekorps" orķestris piedalās svinīgā koncertā un marša gājienā turpat vai visas dienas garumā. Savukārt Ziemassvētku laikā viņi uzstājas ar Ziemassvētku dziesmām gan baznīcās, gan arī citās pasākumu vietās.

Vasaras laikā orķestris parasti piedalās kādā mūzikas festivālā Norvēģijā vai arī ceļo ārpus valsts. Pēdējie braucieni bijuši uz Dāniju un Angliju, bet šogad tiks apciemota Latvija un arī skaistā, viesmīlīgā Sigulda. Kopumā norvēģu skolēnu orķestris Latvijā sniegs trīs koncertus – 24. jūnijā tas bija Rīgā, 26. jūnijā koncerts notiks Jūrmalā, bet 25. jūnijā Siguldā tiks organizēts kopīgs sadraudzības koncerts ar jauniešu pūtēju orķestri "Sudrabskaņa" Elmāra Rudzīša un Arņa Šmitiņa vadībā.