19.06.2014 11:46

Ar projekta palīdzību aicina atbalstīt mākslas darbu vērtību saglabāšanu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ar projekta palīdzību aicina atbalstīt mākslas darbu vērtību saglabāšanu publicitātes

Piedaloties Biznesa augstskolas "Turība" rīkotajā ideju konkursā "EUR 20 000 Turības studentam", siguldietis Dainis Caunozols apciemojis sava vectēva kolēģi – gleznotāju, zīmētāju un izcilu akvarelistu Voldemāru Gudovski, kurš radījis pārsteidzoši daudz mākslas darbu, no kuriem daudzi līdz šim nebija publiski apskatāmi.

"Pagājušā gada beigās es beidzot piepildīju sen lolotu ideju, apciemojot šo sirmo kungu," stāsta D. Caunozols. "Es zināju, ka mūža laikā viņš radījis neskaitāmas lieliskas gleznas, taču redzētais mani pārsteidza. Savā darbnīcā mākslinieks glabā vairāk nekā 400 akvareļu gleznas, kurās iemūžinātas dažādas Siguldas, Latvijas un pat Sibīrijas laikmetu sejas. 400 unikāli darbi, kuri kā mantojums noguls ģimenes un muzeja arhīvos."

"Un tad es sapratu. Te ir mana atbildība un vienlaikus iespēja. Ir daudzi jo daudzi Latvijas mākslinieki, kuru darbi netiek izstādīti smalkās galerijās vai pārdoti izsolēs. Tie gulst viens uz otra un, iespējams, tā arī nekad neatrod savu skatītāju. Un tie pilnīgi noteikti nesasniedz vairumu latviešu mājas un neveido viņu vides estētismu."

"Tāpēc es ceru, ka siguldieši un citi lasītāji man palīdzēs radīt "Virtuoso" – virtuālo mākslas darbu galeriju," turpina inovatīvās idejas autors. "Tā būs interneta galerija, kur latviešu mākslinieku darbi apskatāmi un iegādājami ikvienam cilvēkam Latvijā un visā pasaulē, sākot no darbu oriģināliem līdz muzeja kvalitātes reprodukcijām. Platforma, kas beidzot ļaus vienkāršajam cilvēkam baudīt arī mākslu, kas līdz šim no pieejamā Latvijas mākslas mantojuma bija iespējams tikai izredzētajiem."

Viņš skaidro, ka šis salons būs vieta, kur satikties gan aizrautīgiem mākslas kolekcionāriem, gan vienkārši estētiem, kas meklē pērles savas mājas interjeram:



D. Caunozols aicina nobalsot par "Virtuoso" projektu "Turības" grantu kokursā, lai uzņēmums varētu atsperties un izcelt Latvijas māksliniekus, padarot mākslu populāru.