26.06.2014 10:02

Notiek biļešu tirdzniecība uz V Blūza svētkiem Siguldā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
2013. gada Blūza svētku uzvarētāji – "Lavrix Band" no Tukuma. 2013. gada Blūza svētku uzvarētāji – "Lavrix Band" no Tukuma. www.bluesfest.lv

26. jūlijā no pulksten 16 Siguldas pilsdrupu estrādē notiks jau piektie Blūza svētki, kuros līdzās pašmāju mūziķiem festivāla skatuve pulcēs arī blūzmeņus no Igaunijas, Itālijas, Lielbritānijas un pat Tasmānijas.

Blūza svētkus tradicionāli sāks Latvijas Blūza konkursa finālistu koncerti. Konkursa uzvarētājs 2015. gada martā piedalīsies Eiropas galvenajā blūza notikumā "European Blues Challenge", kas notiks Briselē.

Plkst. 18 sāksies festivāla koncerti. Skatītāji varēs baudīt sicīliešu izcelsmes blūzmeņa Mario Monterosso sniegumu kopā ar savu "Red Mount Quartet" no Itālijas un Lielbritānijā dzīvojošo Mirtas un Jevgēņija Krupeņinu priekšnesumu, kuri svinēs sava kolektīva "Mirta & Hot Acoustics" XX gadu jubileju Blūza svētkos. Uz skatuves viņiem pievienosies ilggadējie domubiedri Gints Žilinskis, Indris Orubs, Bruno Priekulis, kā arī īpašie viesi.

No Lielbritānijas būs ieradušies britu blūza jaunā cerība – 22 gadus jaunais Krissy Matthews. Šoreiz viņš uzstāsies kopā ar Latvijas jaunās blūza paaudzes pārstāvjiem – grupu "Coolmans Report".  Dzirdēsim arī slaveno Rob Tognoni ar grupu no Tasmānijas, kurš savas Eiropas turnejas ietvaros pirmo reizi Blūza svētkos piedalīsies kā blūzroka ģitāras virtuozs. Igauņi muzikanti uz Siguldu atbrauks ar starptautisko igauņu-britu-latviešu supergrupu "Blueshound". Tāpat pasākuma apmeklētāji dzirdēs pagājušā gada Latvijas blūza konkursa uzvarētāju "Lavrix Band" no Tukuma.

Pasākumā drīkstēs fotografēt un filmēt nekomerciālām vajadzībām, netraucējot apkārtējiem.

Ir padomāts arī par apmeklētajiem ar īpašām vajadzībām: transporta novietošanai jau rezervētas vietas Jaunās pils teritorijā iespējami tuvu ieejai estrādē, bet koncerta norises vietā ir rezervētas sēdvietas un ērta piekļūšana ar ratiņkrēslu.

Siguldas novada ID karšu īpašniekiem līdz 22. jūlijam ir ekskluzīva iespēja biļetes iegādāties par īpašu cenu – EUR 6 (Ls 4,22). Biļetes iespējam iegādāties Siguldas novada Kultūras centra biļešu kasē Pils ielā 10, iegādes laikā jāuzrāda ID karte. Tāpat biļetes var nopirkt "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā. Līdz 1. jūlijam to cena ir EUR 10 (Ls 7,03). No 2. jūlija biļetes būs nopērkamas cenā – EUR 15 (Ls 10,54), bet pasākuma dienā biļešu cena būs EUR 20 (Ls 14,06).

Maršrutā Rīga–Sigulda–Rīga tiks norīkoti autobusi. Biļetes būs pieejamas tikai iepriekšpārdošanā, kas tiks sākta 1. jūlijā. Festivālu organizē Latvijas Blūza atbalsta biedrība sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību.