03.06.2014 16:29

Latvijā pirmo reizi norisināsies "Baznīcu nakts"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

6. jūnijā Rīgā pirmo reizi norisināsies kultūras pasākums "Baznīcu nakts".

Kā informē fonda "Baznīcu nakts" pārstāve Sintija Sproģe, 6. jūnijā no pulksten 18 līdz 24 dažādu konfesiju dievnamos notiks pasākumi, kas aicinās cilvēkus iepazīt baznīcu kultūras un garīgās vērtības. Pasākumā dalību apstiprinājuši jau 42 dievnami. "Baznīcu naktī" būs iespēja dzirdēt garīgās mūzikas koncertus, piedalīties ekskursijās, radošās nodarbībās bērniem un kopīgās lūgšanās. Pasākums norisināsies visā Rīgā – Āgenskalnā, Bolderājā, Centra rajonā, Mežaparkā, Latgales priekšpilsētā, Torņakalnā, Vecpilsētā un citur.

"Līdz ar pirmo "Baznīcu nakti" vēlamies aizsākt jaunu tradīciju, kas kļūtu par ikgadēju garīgu kultūras notikumu ne tikai Rīgas, bet visas Latvijas dzīvē. Realizējot projektu pirmo reizi, jau esam guvuši lielu atsaucību – savu dalību "Baznīcu naktī" apstiprinājuši 42 Rīgas dievnami. Iedvesmu savam individuālajam ceļojumam pa dievnamiem aicinām smelties vietnē www.baznicunakts.lv piedāvātajos maršrutos," atklāj projekta "Baznīcu nakts" vadītājs Jurģis Klotiņš.

"Baznīcu nakts" ideja līdz Latvijai ir atceļojusi no Austrijas un Čehijas. Pirms 10 gadiem "Baznīcu nakts" aizsākās Austrijā kā Kristīgās baznīcas konfesiju un draudžu kopīgi rīkots ekumēnisks notikums. Drīz pēc tam pasākums notika arī Čehijā un Slovākijā. Kopš 2012. gada "Baznīcu nakts" notiek arī Tartu Igaunijā.

Pasākums "Baznīcu nakts" ir piemērots ģimenēm, draugu grupām un individuāliem apmeklētājiem. Dalība visos "Baznīcu nakts" pasākumos ir bez maksas. Visa aktuālā informācija un pasākuma programma pieejama vietnē www.baznicunakts.lv.