30.05.2014 10:04

Video: Saulainajos Saulkrastos atklāta vasaras sezona

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Video: Saulainajos Saulkrastos atklāta vasaras sezona publicitātes

Šomēnes ar Zilā karoga uzvilkšanu mastā, Jūras parka atklāšanu, pludmales volejbola sacensībām, velobraucienu un gadatirgu Saulkrastos oficiāla atklāta vasaras sezona.

Neliels "TV Spektrs" video ieskats sezonas atklāšanas pasākumā:



Fotogalerija no vasaras sezonas atklāsanas pasākuma Saulkrastos.

Kā norāda pašvaldība, Jūras parks veidots tā, lai šeit ērti un gaidīti justos gan ģimenes ar bērniem, gan aktīva dzīvesveida piekritēji, gan seniori vai vienkārši atpūtas baudītāji un saulrieta vērotāji. Lai iespējami saglabātu esošās vides vērtības un radītu iespējami dabīgu un īpašu vidi, atbilstoši vides ekspertu ieteikumiem Jūras parkā visi iesegumi veidoti tikai no koka. Savukārt soli, velo turētāji, atkritumu urnas, sauļošanās krēsli veidoti pēc īpaša dizaina, integrējot tos izveidotajās laipās.

Parka centrā izvietoti divi pludmales volejbola laukumi un nelielas, divlīmeņu skatu terases jūras, saulrietu, nelielu koncertu vai volejbola sacensību vērošanai. Volejbola tīklus demontējot, laukumus varēs izmantot arī citu pasākumu organizēšanai. Tāpat parkā iekārtoti pastaigu celiņi, atpūtas soli, sauļošanās krēsli, uzstādītas rotaļu ierīces, āra trenažieri, izveidots ielu vingrotāju laukums, pludmales duša, velosipēdu turētāji, kā arī nomainīts asfaltbetona ceļš starp tūrisma informācijas centru un pludmali uz betona bruģakmens iesegumu.

Īpaši nozīmīgs ir izveidotais teritorijas apgaismojums, kas ļauj doties pastaigās uz jūru, izmantot trenažierus vai uzspēlēt volejbolu arī diennakts tumšajā laikā, kas īpaši nozīmīgi ir pavasarī un rudenī. Parka teritorijā tiks atklāta arī jauna vasaras kafejnīca.

Visiem parka apmeklētājiem atgādināms, ka jaunajā Jūras parkā, tāpat kā visā Saulkrastu pludmalē, ir aizliegts smēķēt. Rūpēsimies par savu un apkārtējo cilvēku veselību!

Iepriekš:
Saulkrastu Jūras parka atklāšanā uzvar Grīnbergs/Zaļkalns
Saulkrastu peldvietai beidzot piešķirts Zilais karogs
Saulkrastos noslēgumam tuvojas "Jūras parka" ierīkošana