10.05.2014 07:20

Maijas dienā atcerēsies skaisto mīlasstāstu un godinās Turaidas Rozi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Maijā tradicionāli tiek atgādināta leģenda par meiteni Maiju – Turaidas Rozi, kura ar savu izvēli pierādīja uzticības uzvaru pār nāvi.

Maijas dienā, 10. maijā, pulksten 18 Turaidas muzejrezervātā Turaidas Rozes piemiņas vietā ikvienam būs iespēja atminēties notikumus par Turaidas Rozes un dārznieka Viktora Heila mīlestību un atgādināt sev mūžsenās vērtības – uzticību, godu un drosmi, teic Turaidas muzejrezervāta Izglītojošā darba un komunikācijas daļas vadītāja Anda Skuja.

Uz Turaidu aicina Siguldas Mākslu skolas "Baltais flīģelis" Teātra nodaļas jaunieši, lai ar izcilā dramaturga Viljama Šekspīra lugu fragmentu iestudējumu "Laikiem pāri" godinātu Turaidas Rozes piemiņu un apliecinātu savu sirdsdegsmi mīlēt un būt mīlētiem.

"Visi ir laipni lūgti tikties ar Romeo un Džuljetu, Helēnu un Demetriju, Ofēliju un Hamletu, Katarinu un Petručio. Uzvedums atklās, ka mīlestība, šaubas, izmisums un naids dzīvojušas gan Renesanses laikmetā, gan šodien, jo tās ir jūtas, kas pastāv laikiem pāri," saka A. Skuja.

Piebilstams, ka šajā dienā visām Maijām, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, ieeja Turaidas muzejrezervātā ir bez maksas.