29.04.2014 12:36

Maija sākumā norisināsies 11. Latvijas Stādu parāde

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Maija sākumā norisināsies 11. Latvijas Stādu parāde publicitātes

2. un 3. maijā uz Latvijas Stādu parādi tiek aicināti dārzu mīļi un dārzkopības profesionāļi no Latvijas un kaimiņu zemēm.

Latvijas Stādu parādes norises vieta saglabājas nemainīgi Siguldas Svētku laukumā. Pasākums, kas norisināsies divu dienu garumā, apmeklētājiem būs bez maksas.

Turpinot iepriekšējos gados uzsākto tradīciju, Stādu Audzētāju biedrība (SAB), kas ir Stādu parādes organizators, rīko konkursu, taču šogad tas paredzēts profesionālo vidusskolu audzēkņiem. Konkursa "Tava vide" fināls norisināsies 2. maijā Siguldas Svētku laukuma centrā plkst. 13:00, kur piecas Latvijas skolas prezentēs savus darbus un sacentīsies par naudas balvu skolas labiekārtošanas projektam. Konkursa vērtēšanā varēs piedalīties arī apmeklētāji, nobalsojot par savu favorīta skolu. Balsojuma uzvarētājs iegūs speciālu balvu no "Tallink" – ceļojumu uz Stokholmu visai komandai. Abas uzvarētāju komandas tiks paziņotas pēc pasākuma 6. maijā. Neviena no skolām nepaliks zaudētājos, jo visas sagaida pārsteigumi no pasākuma atbalstītājiem – audzētājiem, "Ghetto Games", "Vaderstad", "Fiskars".

Svētku laukuma centru ierīkos Bulduru Dārzkopības vidusskolas audzēkņi un pasniedzēji. Tāpat laukuma centrā būs aktivitātes gan Stādu Audzētāju biedrības, gan Kalsnavas arborētuma stendos, kur varēs piedalīties konkursos un aktivitātēs, atpazīstot dažādu augu sēklas vai stādot kociņus. Tāpat apmeklētājus izglītos Latvijas Biškopības biedrības pārstāvji, kā arī Latvijas pirtnieki.

Jau tradicionāli 2. maijā plkst. 12:00 notiks reto stādu izsole. Par jautru noskaņu pasākuma dienās rūpēsies Siguldas kultūras nams.

11. Latvijas Stādu parāde piedāvās Latvijā audzētu stādu izstādi-gadatirgu, iespēju iegādāties Latvijā audzētus stādus no plašākajiem un krāšņākajiem piedāvājumiem no visiem Latvijas reģioniem. Apmeklētājiem tiks piedāvāta reto un neparasto formu stādu izsole un amatnieku un mājražotāju gadatirgus, kurā varēs iegādāties dārza preces un tehniku. Paši stādu audzētāji veidos ekspozīciju stendus un apmeklētājiem būs iespēja Siguldā baudīt nobraucienu pa rodeļu trasi, braucienu ar trošu vilcienu un ar panorāmas riteni.

Latvijas Stādu parādi organizē SAB sadarbībā ar Siguldas novada Domi. Pasākuma mērķis ir popularizēt Latvijā audzētus stādus un to ražotājus, jo dalībniekiem ir viens pamatnoteikums – Stādu parādēs apmeklētājiem piedāvāt tikai Latvijā audzētus stādus. Atšķirībā no citiem stādu gadatirgiem, Stādu parādēs piedalās tikai stādu audzētāji no Latvijas.

Autostāvvieta vieglajām automašīnām un tūrisma autobusiem blakus Svētku laukumam būs bez maksas.