20.02.2014 11:44

Ķekavas novada domes sēdē deputātu lomā iejutīsies jaunieši

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. Krišjānis Grantiņš

Ēnu dienas ietvaros Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar Jaunatnes iniciatīvu centru 21. februārī plkst. 12 Baložu pilsētas pārvaldē rīkos improvizēto Ķekavas novada domes sēdi, kurā deputātu lomās iejutīsies skolēnu un jauniešu padomju pārstāvji.

Idejas mērķis ir veidot jauniešiem izpratni par domes sēdes procesu un lēmumu pieņemšanas gaitu, kā arī veicināt jauniešu argumentēšanas spējas.

Domes sēdi, kā ierasti, ikviens interesents varēs vērot tiešraidē interneta vietnē www.kekavasnovads.lv. Tās norise ir pielāgota pēc iespējas tuvāk reālajai situācijai – jaunieši domes sēdē izmantos dokumentu vadības sistēmu "Namejs", ar kuras palīdzību varēs aplūkot sēdē izskatāmos jautājumus, elektroniski iesniegt priekšlikumus un balsot par lēmumprojektiem.

Improvizēto domes sēdi vadīs Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks, un tajā piedalīsies arī pašvaldības speciālisti, kuri "jaunajiem" deputātiem sniegs skaidrojumu par konkrētiem darba kartības jautājumiem.

Improvizētās domes sēdes darba kārtības jautājumi veidoti atbilstoši jauniešu šī brīža aktualitātēm un interesēm. Sākumā tiks risināti attīstības jautājumi, piemēram, par jauniešu centru Ķekavā, par pulcēšanās vietu izveidi Daugmalē un Baložos, kā arī par veloceliņa ierīkošanu un Gaismas ielas rekonstrukciju. Visaktuālākie ir saimniecisko lietu jautājumi, kuros galvenokārt ietilpst vides labiekārtošana – skeitparka uzturēšana, āra trenažieru, ūdens atrakciju un meža taku izveide Ķekavas novadā. Tiks lemts arī par sabiedriskās drošības jautājumiem – luksofora darbību Ķekavā, ietvju un gājēju pāreju izveidi.

Ķekavas novada jaunieši ir tie, kas veidos Ķekavas nākotni. Šī ir lieliska iespēja palūkoties un gūt neatsveramu pieredzi savā nākotnes profesijā vai vienkārši uzzināt, kā tiek pieņemti lēmumi Ķekavas novada domē, uzsver pašvaldība, norādot, ka, lai gan oficiāli Latvijā Ēnu diena tika izsludināta 12. februārī, kad jaunieši ēnoja Ķekavas novada domes priekšsēdētāju un vairākus pašvaldības speciālistus, arī šonedēļ skolēnu projektu nedēļas ietvaros ir vērojama jauniešu interese par "ēnošanu".