17.01.2014 12:42

Siguldā sācies vērienīgs Vides mākslas festivāls

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā sācies vērienīgs Vides mākslas festivāls publicitātes

No 17. līdz 19. janvārim Siguldā norisinās vides mākslas festivāls "Daba. Pilsēta. Nākotne./Nature. Urban. Future./"

Siguldas novada pašvaldība un māksliniece Agnese Melbārde kopā ar radošo komandu – iedzīvotājiem un viesiem – piedāvā doties ziemas pastaigā un apskatīt astoņus īpaši veidotus vides gaismas objektus "Ieziemots!". Tās ir astoņas ar krāsām, gaismām, trokšņiem un skaņām piepildītas sajūtu siltumnīcas – platformas, kurās sintezēti un elektronizēti vairāki dabas motīvi, kā arī atsevišķas vielas un procesi, tostarp apskatāmas nelielas, sintētiskas gaismas skulptūras. Iedomu un asociāciju spēles apskatei izvietotas pastaigas maršrutā no Siguldas dzelzceļa stacijas pa Pils ielu un Raiņa ielu.

Festivāla ietvaros Livonijas ordeņa Siguldas pilī sadarbībā ar Francijas institūtu būs skatāmas Francijas radošās kompānijas Picto Facto lielformāta instalācijas "Billevesees". Lielformāta gaismas un krāsu pilsētvides instalācijas veido neordināras un fantastiskas formas, kas atdzīvina pilsētvidi un aicina apmeklētājus pulcēties ap tām, dalīties sarunās un smieklos brīvā atmosfērā.

"Billevesees" rosina cilvēkus uztvert pasauli vieglāk, būt radošiem un saskatīt neparasto ikdienišķajā. Šī ceļojošā izstāde ar lieliskiem panākumiem tikusi izrādīta vairāk nekā simts dažādās Eiropas pilsētās, un tikai Siguldā to pirmoreiz varēs redzēt arī Latvijā. No 17. līdz 19. janvārim Siguldas Livonijas ordeņa pils būs atvērta līdz plkst. 20.00.

19. janvārī ar īpašo svētku vilcienu plkst. 15.04 no Rīgas būs iespēja doties uz Siguldu, piedalīties atklāšanas pasākumos un dienas izskaņā plkst. 19.08 doties mājup. Visas dienas garumā Siguldas publiskajās telpās – kafejnīcās un viesnīcās, mākslas un kultūras telpās – būs mākslas izstādes, radošas laboratorijas un performances.