23.03.2012 11:49

Tas sākās Paula klubiņā

Autors  Elīna Kondrāte, «Rīgas Apriņķa Avīze»
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pateicoties veiksmīgajai sadarbībai izrādē «Laulāts un brīvs», radusies ideja iepriecināt skatītājus arī ārpus Rīgas, un tā tapusi koncertprogramma «Jautrais tandēms». Pateicoties veiksmīgajai sadarbībai izrādē «Laulāts un brīvs», radusies ideja iepriecināt skatītājus arī ārpus Rīgas, un tā tapusi koncertprogramma «Jautrais tandēms». «Rīgas Apriņķa Avīzes» arhīvs

Piektdien, 23. martā, pulksten 19 Mālpils kultūras namā ar komēdiju «Jautrais tandēms» viesosies Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieris Jakovs Rafalsons un Latvijas Nacionālā teātra aktrise Gunta Virkava.

Uzveduma pirmā daļa «Šis tas par laulību dzīvi» stāsta par laulību dzīvi. «Attēlojam laulību dzīvi ar visām nedienām, peripetijām, greizsirdību, pat strīdiem, taču galvenā tēma ir mīlestība. Vienalga, kā cilvēki dzīvo, pāri visam stāv mīlestība,» atzīst G. Virkava.


Savukārt otrā daļa «Kā iemācīties vadīt auto neklātienē» ir kāda franču autora farss. Aktrise neslēpj, ka, dodoties uz šo izrādi, skatītāji var gatavoties saņemt bagātīgu humora devu. «Jāsmejas, jāsmejas un jāsmejas. Mēs sagaidām labestību, enerģiju no publikas. Izrādē piedalās ne tikai aktieris uz skatuves, piedalās arī publika – galvenajās lomās ir gan publika, gan mēs.»

Tandēma sadarbība aizsākusies, kad abi satikušies režisores Svetlanas Rudzītes veidotajā televīzijas raidījumā «Klubiņā pie Paula». «Man patika viņa profesionalitāte, savukārt viņam manējā.»

Tad arī radās doma par kopīgu saspēli lugā «Laulāts un brīvs», kuras režijas autors ir slavenais režisors J. Rafalsona draugs Mihails Barisovs. «Izrāde ir izdevusies – to liecina cilvēku kājas: skatītāji nāk, izrādes ir pārpildītas jau 3. sezonu,» priecājas aktrise.