06.01.2014 21:10

Bigbends "Sigulda" Jauno gadu sveic ar koncertu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Bigbends "Sigulda" Jauno gadu sveic ar koncertu www.delfi.lv

12. janvārī plkst. 15 Siguldas pilsētas kultūras namu pieskandinās atzinību guvušais bigbends "Sigulda".

Bigbenda "Sigulda" koncertā skanēs populāri vieglās un džeza mūzikas skaņdarbi. Daži no tiem aranžēti īpaši trombonam ar bigbendu. Solo izpildīs bigbenda trombonists Egils Šķetris.

Koncertā piedalīsies solisti Inese Greste un Raimonds Eizenšmits. Saksofona solo izpildīs viens no Latvijas labākajiem saksofonistiem Zintis Žvarts. Kā īpašie viesi koncertā uzstāsies diksilends "Prix Fixe" un Brass Quintet "Riga".

Bigbends "Sigulda" dibināts 1958. gadā. To vadījuši Jānis Meija, Jānis Raslavs, Alnis Zaķis un Pēteris Goldbergs. Orķestris koncertējis ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā, Igaunijā, Moldovā un Krievijā, kā arī bijis vairākkārtējs festivālu "Liepājas Dzintars" un "Dzintara Trompete" (Lietuva, Kauņa) laureāts.

Bigbenda trombonists Egils Šķetris tajā spēlē no 1981. gada. Mūziķa daiļrade turpinājās profesionālā pūtēju orķestrī "Rīga", Latvijas Radio bigbendā un Rīgas cirka orķestrī. Pašlaik trombonists spēlē metāla pūšamo instrumentu ansamblī "Brass Quintet "Riga"", kurā muzicē esošie un bijušie pūtēju orķestra "Rīga" mūziķi.