14.12.2013 14:16

FOTO: Ādažu seniores uzvar līnījdeju sacensībās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Jau otro gadu Ādažu Kultūras centra līnijdeju kopa "Varavīksne" Lilitas Lērumas vadībā kļūst par laureāti Latvijas pašvaldību veterānu – senioru sporta spēļu finālsacensībās un iegūst "Senioru kausu".

"Mēs ļoti nopietni strādājām, cītīgi mēģinājām, visas dalībnieces ļoti centās, laikam tieši tādēļ arī uzvara – otro gadu pēc kārtas, " atzīst Ādažu senioru līnijdeju kopas "Varavīksne" vadītāja Lilita Lēruma.

"Senioru kauss 2012" bija pirmās senioriem veltītās līnijdeju sacensības Latvijā. Tās tika rīkotas sadarbībā ar Latvijas Sporta veterānu – senioru savienību kā viena no disciplīnām 49. Latvijas senioru sporta spēlēs un bija veltītas Eiropas aktīvo vecumdienu un paaudžu solidaritātes gadam.

Līnijdeju sacensībās jādejo atbilstoši dejas aprakstam, nedrīkst mainīt nevienu soli. Visiem dejotājiem jābūt dzimušiem līdz 1952.gadam, sacensību komandai jādejo pašu sagatavots priekšnesums, kas var būt jau zināma deja vai pašu radīta horeogrāfija. Sacensību žūrija vērtē horegrāfiju, tehnisko izpildījumu (sinhronitāti, tehnisko soļu izpildi), emocijas un priekšnesuma vizuālo noformējumu.

Līnijdeju pasniedzēja Aina Alksne ir pasākuma idejas autore un organizatore. Latvijas Sporta veterānu – senioru savienības direktors D. Znatajs gādājis par to, lai šis pasākums ikvienam sacensību dalībniekam būtu bez maksas.

"Ja ir liels dalībnieku skaits vienā vecuma grupā, tad tiek rīkotas papildu sacensības, lai noteiktu labākos, kuri dejos finālā. Uz laukuma vienlaicīgi dejo ne vairāk kā 10 individuālo dejotāju, pirmajā atlasē izvēlas astoņus no 16, bet, ja grupā ir vairāk kā 17 dalībnieku, tad 10," informē līnijdejotāju klubs, pasākuma organizatori "Jautrie zābaciņi".

Līnijdeju sacensības "Senioru kauss 2013" žūrija – Iveta Kalniņa, Lana Garonska, Meldra Kukule un Sandra Nordena. Sanita Krūziņa, Inga Briede, Jolanta Skrule un Liene Stankevica kooridinējušas dalībnieku izvietošanu sacensību laukumā.