13.12.2013 12:33

FOTO: Jūrmalā jau sākusies ziemas pasākumu sezona

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Jūrmalā jau sākusies ziemas pasākumu sezona publicitātes

Jūrmalā ar Ziemassvētku tirdziņu, foto izstādi, egles iedegšanu un rotaļām ar rūķiem atklāj ziemas sezonu.

Jūrmalas Kultūras centra pārstāve Sanija Jurenase ziņo, ka, atzīmējot ziemas iestāšanos, līdz ar pirmo kārtīgo sniega segu, sestdien, 7. decembrī Majoru stāvlaukumā un Horna dārzā notika ziemas sezonas atklāšana. Jūrmalniekiem un pilsētas viesiem tiek piedāvāta plaša kultūras programma un iepirkšanās prieks bagātīgā Ziemassvētku tirdziņā, bet vakarā svinīgi tika iedegta Ziemassvētku egle.

Majoru stāvlaukumā varēja nesteidzīgi iepirkties Ziemassvētku tirdziņā, kurā bija pieejams plašs mūsdienu amatniecības piedāvājums un Latvijas lauku labumi - sieri, kūpinātas gaļas izstrādājumi, maize, garšvielas. Tirdziņā varēja iegādāties arī tējas, medu, riekstus, dzērvenes, našķus, eko kosmētiku, taču īpaši pieprasīti pirms svētkiem bija vietējie vīna izstrādājumi. Visi svētku apmeklētāji bez maksas tika cienāti ar īpašo Jūrmalas ziemas tēju.

Uz skatuves apmeklētājus priecēja grupas "Framest", "Tumsa", Žoržs Siksna kopā ar Tirkīza kora ansambli un Ineta Rudzīte.

Savukārt, Horna dārzā bija iespēja apskatīt liela formāta foto konkursa "Kultūras notikumi 2013" izstādi, kura ataino spilgtākos kultūras notikumus Jūrmalā 2013.gadā.

Vakara izskaņā pēc Jūrmalas pilsētas vadības uzrunas, svinīgi tika iedegta Ziemassvētku egle Horna dārzā, apbalvoti foto konkursa "Kultūras notikumi 2013" laureāti. Pirmo vietu ieguva Ivars Krūmiņš ar darbu "Ielīgošana Horna dārzā", otro vietu Andris Sīmanis ar darbu "Summertime", trešo vietu Ojārs Griķis ar darbu "Līgo svētki Mellužu parkā I" un veicināšanas balvu ieguva Mārtiņš Sirmais. Muzikālo priekšnesumu sniedza grupa "Lady's Sweet".

Mazākie svētku apmeklētāji katrs varēja atstāt savu vēlējumu Ziemassvētkos, doties rotaļās ar rūķiem un ielūkoties Einšteina triku un eksperimentu pasaulē.