16.11.2013 11:08

Siguldas "Baltā flīģeļa” jaunie mūziķi izcīna 2. un 3. vietu Lietuvas konkursā "Kaunas Sonorum 2013"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas "Baltā flīģeļa” jaunie mūziķi izcīna 2. un 3. vietu Lietuvas konkursā "Kaunas Sonorum 2013" publicitātes

Jauno mūziķu starptautiskajā konkursā, kurš kopumā pulcēja 337 dalībniekus no astoņām valstīm, pūšaminstrumentu kategorijā otro vietu izcīnīja mūsu saksofonists Raivis Sieks, bet pianistu konkurencē trešo vietu ieguva Evita Grantiņa.

Prestižajā jauno mūziķu konkursā "Kaunas Sonorum 2013", kas risinājās Lietuvas pilsētā Kauņā, piedalījās mūziķi no Lietuvas, Polijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Krievijas, Igaunijas, Somijas un Latvijas. Konkurence bija liela, tādēļ arī meistarības līmenis augsts.

Par pasākuma nozīmīgumu liecina arī fakts, ka ar speciālām balvām savu valstu pārstāvjiem Kauņā bija ieradušies vairāki vēstnieki, tostarp arī Latvijas vēstnieks Lietuvā Mārtiņš Virsis. Viņš apbalvoja konkursa finālistu Jāni Baltābolu no Liepājas un konkursa "Grand Prix" ieguvēju – saksofonisti Paulīnu Pitenko no J. Mediņa Mūzikas vidussskolas. Jāpiebilst, ka Paulīna Pitenko ieguva arī 1000 eiro lielu prēmiju un konkursa finālā izpelnījās vislielākās ovācijas.

Piedalīšanās šādos konkursos katram jaunam mūziķim ir gan lieliska meistarības kalve, gan nākotnes muzikālas izaugsmes garants. Konkursos mūziķi parāda gan savu profesionālo varēšanu, gan radošo garu, interpretējot izvēlēto mūziku, tādēļ piedalīšanās tāda veida konkursos ir ne tikai vēl viens ieraksts mūziķa CV, tā ir arī iespēja parādīt sevi orķestru mākslinieciskajiem vadītājiem, kuri nerimtīgi meklē jaunus talantus.

Latvijas jaunie mūziķi pasaulē vienmēr izcēlušies ar augstu profesionalitāti, tādēļ šī konkursa nozīmīgumu izprot arī Siguldas novada dome un Mākslu skola "Baltais flīģelis", kuri atbalstīja talantīgos mūziķus un pedagogus, kuri mēroja ceļu uz Lietuvu. Un ne velti – divi no tiem mājās atgriezās ar godam nopelnītām balvām.