16.11.2013 12:28

FOTO: Izstādē "Jā/NeATKARĪBA" apskatāmi konkursantu labākie darbi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Izstādē "Jā/NeATKARĪBA" apskatāmi konkursantu labākie darbi p

Sveicot Latviju 95. dzimšanas dienā, Jūrmalas kultūras centrs un Mākslinieku nams rudens sākumā aicināja māksliniekus piedalīties konkursa izstādē "Jā/NeATKARĪBA".

Mākslinieku nama vadītāja Agnese Bule atklāj, ka konkursam darbus bija iesnieguši 66 autori un kopā bija iesniegti 114 darbi. Žūrija ekspozīcijai atlasīja 44 autoru 54 darbus, kas ir izstādīti gan Jūrmalas pilsētas domes vestibilā, gan Mākslinieku namā.

13. novembrī izstādes atklāšanā Mākslinieku namā tika paziņoti konkursa rezultāti. Izstādes žūrija 1. vietu un balvu Ls 300 piešķīra Laimai Akmentiņai par darbiem "Dziesma I" un "Dziesma II", kā arī Aijai Bāliņai par darbu "Aprīlis Zaubē". 2. vietu un balvu Ls 200 ieguva Andrejs Joksts par darbu "Mezgls", savukārt 3. vietu un balvu Ls 150 dalīja Vija Dzintare par darbu "Cerība" un Askolds Darnopihs par darbu "Daugava". 4. vietu ar balvu Ls 100 saņēma Līga Spunde par darbu "Šķidrauts".

Žūrijas atzinības ieguva Ilze Laizāne par darbu "Cīņa, neatkarība, brīvība", Jānis Jēkabsons par darbu "Zaļā zeme", Askolds Kolāts "Nārsta laiks" un Nils Kauliņš par darbu "Ezītis miglā".

Konkursa izstāde Jūrmalas pilsētas domes vestibilā būs apskatāma līdz 6. decembrim un izstāde Mākslinieku namā būs skatāma līdz 7. decembrim. Visi izstādes darbi pretendē arī uz "Skatītāju balvu" Ls 200 apmērā, tāpēc skatītāji ir aicināti aktīvi izteikt savu viedokli, nobalsojot par sev tīkamāko darbu. Jāpiemin, ka kāds no darbu vērtētājiem izlozes rezultātā iegūs interesantu pārsteiguma balvu no izstādes organizatoriem.