13.11.2013 18:04

Dolē izskanēs "Ungāru un latviešu klavierainavu" pirmatskaņojums

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

14. novembrī pulksten 19 Ķekavā, Doles Tautas namā, norisināsies Ungārijas vēstniecības atbalstītā CD "Ungāru un latviešu klavierainavas" prezentācijas koncerts, kurā uzstāsies pianiste Diāna Zandberga.

Albums tapis pēc koncertu tūres Ungāru un latviešu klavierainavas šā gada pavasarī, pateicoties Ungārijas vēstniecībai Latvijā un īpaši vēstniekam Gāboram Dobokai (Dobokay Gábor).

Lai stiprinātu kultūras saites starp Latviju un Ungāriju, trīs latviešu komponisti – Dace Aperāne, Gundega Šmite un Jānis Zandbergs – tika aicināti komponēt jaundarbus ar ungāru mūzikas iezīmēm, savukārt ungāru komponists Mātē Hološs (Hollós Máté) ar latviešu folkloras elementiem.

Koncertā skanēs ne tikai latviešu un ungāru komponistu klavierminiatūras, bet arī Ferenca Lista 1853. gadā pabeigtā monumentālā Sonāte si minorā – viena no augstākajām virsotnēm ne tikai viņa daiļradē, bet arī visā romantiskajā klaviermūzikā.

Pēc koncerta Ķekavas Doles nama koncertzālē Diāna Zandberga dosies albuma prezentācijas koncerttūrē Ungārijā, kā arī uzstāsies Latvijas vēstniecības rīkotajā svinīgajā Latvijas valsts svētku pieņemšanas pasākumā Budapeštā.