30.09.2013 18:02

Jūrmalā tiks atzīmēta rudens iestāšanās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalā tiks atzīmēta rudens iestāšanās www.jurmala.lv

5. oktobrī notiks Rudens svētki Jūrmalā, piedāvājot jūrmalniekiem un Jūrmalas viesiem plašu kultūras programmu un bagātīgu rudens ražas tirdziņu.

Šogad Jūrmalā pirmo reizi notiks Rudens sezonas atklāšana ar kultūras programmu uz divām skatuvēm un rudens tirdziņu, kurā būs iespēja iegādāties Latvijas rudens ražas veltes.

Sākot no plkst. 11.00 līdz plkst. 17.00 Majoru stāvlaukumā tiks piedāvāts daudzveidīgs amatnieku izstrādājumu piedāvājums – rotas, tekstilizstrādājumi, keramika, vilnas izstrādājumi, koka amatniecība. Latvijas zemnieki piedāvās savus lauku labumus – briežu gaļas produktus, sierus, kūpinātas gaļas izstrādājumus, maizi, garšvielas. Tirdziņā vēl varēs iegādāties tējas, medu, riekstus, dzērvenes, našķus, eko kosmētiku, stādiņus un daudz ko citu. Būs iespēja iepazīties arī ar Jūrmalas atpūtas piedāvājumiem.

Uz skatuves Majoru stāvlaukumā kāps grupa "Iļģi", "Obscurus Orbis", Jūrmalas folkloras kopas "Skance", "Mare" un Jūrmalas deju kolektīvi. Savukārt, Horna dārzā no plkst. 11.00 līdz plkst. 17.00 būs grāmatu, mākslas un Latvijas vīndaru tirdziņš. Īpašu atmosfēru radot, Horna dārza lapenē uzstāsies "Neaizmirstulītes & Vintage Brass Orchestra", "Lādezers", "Bet Bet" un "Džentlmeņu Špagats".

Smaidi, pozitivitāte, sirds siltums ir tās emocijas, ko sniedz laba mūzika, māksla, svētki. Tās ir emocijas, ko varēsim saņemt Jūrmalā arī rudens drēgnajā laikā, jo arī rudens un ziemas mēnešos Jūrmala ir atvērta un piedāvā plašu kultūras un izklaides programmu.

Ieeja visos pasākumos ir bez maksas. Pirmajiem 1000 pasākuma apmeklētājiem dāvana – īpaša šalle ar Jūrmalas logo.

No 1. oktobra līdz 31. martam iebraukšana Jūrmalā būs bez maksas. Automašīnas Jūrmalas pilsētā vietās, kur atļauta autotransporta novietošana, varēs novietot arī bez maksas (izņemot privātās autostāvvietas).