28.09.2013 12:26

FOTO: Zinātnieku nakts pasākumi Salaspilī visvairāk priecē bērnus

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lietus nebija mazinājis skolnieku vēlmi atrast visas norādes interaktīvajā spēlē "Koks un matemātika" Lietus nebija mazinājis skolnieku vēlmi atrast visas norādes interaktīvajā spēlē "Koks un matemātika" Krišjānis Grantiņš

27. septembī visā Latvijā notika Zinātnieku nakts pasākumi, un Nacionālais botāniskais dārzs Salaspilī nebija izņēmums.

Drēgnais laiks un stiprais lietus nekavēja botāniskā dārza apmeklētājus uzzināt un izzināt dabas noslēpumus. Dienas pirmās puses atrakcijas vairāk aizrāva bērnus un jauniešus, jo tematiskajā uzdevumā "Daba un matemātika" bija jānosaka koka vecums pēc gadskartām, jāmēra kastaņu kreļļi garums, jānosaka sudrabegles vidējais augstums un platums, kā arī jāveic citi uzdevumi. Pēcāk visi pasākuma dalībnieki, kuri nonāca līdz finišam, tika cienāti ar gardu zaļu tēju un sarkaniem āboliem.

Pēcāk apmeklētājiem bija iespēja izzināt par augu un ūdens attiecībam, jo šī gada Zinātnieku nakts tēma bija tieši ūdens. Tad ikvienam bija iespēja nonākt ūdens burvestību laboratorijā, lai atklāt, kāda nozīme ūdenim uz augu attīstību, kā arī uzzināt vairāk par purva augiem un to attiecībām ar ūdeni. Botāniskā dārza viesi varēja šajā vakarā varēja noskaidrot, ka izaudzēt skaistu dārzu, neizmantijot ūdensvada ūdeni, kā arī aplūkot divas ekspozīcijas "Kāpa" un "Ūdens augu krājumos".