27.09.2013 18:52

Inčukalnā atklās ceļojošo fotoizstādi “Tu esi. Tu vari”

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Inčukalnā atklās ceļojošo fotoizstādi “Tu esi. Tu vari” Publicitātes

1. oktobrī plkst. 15 Inčukalna Tautas namā tiks atklāta izstāde "Tu esi. Tu vari" par godu Londonas paralimpiskajām spēlēm 2012. gadā.

Fotoizstādē "Tu esi. Tu vari" būs apskatāmas fotogrāfa Jura Bērziņa-Soma 52 fotogrāfijas, kurās iemūžināti Latvijas sportisti Londonas paralimpiskajās spēlēs. Izstāde tapusi ar bankas "Citadele" atbalstu.

Izstādes "Tu esi. Tu vari" darbi atspoguļo Londonas paralimpiskās spēles, kurās piedalījās 4300 sportistu no 166 valstīm. Viņu vidū bija arī astoņi atlēti no Latvijas. Kopumā Londonas paralimpiskajās spēlēs tika pārstāvēts 21 sporta veids un fotogrāfijās redzami 15 no tiem.

Izstādes atklāšanā piedalīsies arī bankas "Citadele" Cēsu un Valmieras filiāļu pārvaldnieks Gints Čudorāns, pārstāvji no Inčukalna biedrībām un Inčukalna novada domes pārstāvji.

"Bankai "Citadele" ceļojošās izstādes "Tu esi. Tu vari" atklāšana vienmēr ir svētki. Izstāde ir par cilvēkiem, kas sevī ir raduši neizmērojamu spēku pārvarēt sevi un sasniegt pasaules līmeņa rezultātus sportā. Esam gandarīti, ka varam sagādāt prieku un iedvesmot arī Inčukalna iedzīvotājus jauniem sasniegumiem," stāsta bankas "Citadele" Cēsu un Valmieras filiāļu pārvaldnieks Gints Čudorāns.

Kā ziņots, banka "Citadele" 2012. gadā sāka līdz šim lielāko atbalsta programmu Latvijas paralimpiešiem un kustību "Tu esi. Tu vari", lai veicinātu paralimpiskā sporta attīstību Latvijā, sportam piesaistītu arvien jaunus cilvēkus, kam ir invaliditāte, un mainītu sabiedrības attieksmi pret cilvēkiem ar invaliditāti un viņu iespējām.

Izstāde Inčukalnā būs vērojama divas nedēļas.