24.09.2013 18:09

Pasaulē atzītais mūziķis un komponists Tito Pariš no Portugāles koncertēs arī Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pasaulē atzītais mūziķis un komponists Tito Pariš no Portugāles koncertēs arī Pierīgā Publicitātes

Mūziķis uzstāsies Siguldā, Garkalnē, kā arī kultūras pilī "Ziemeļblāzma" ar īpašo programmu "Tito Dzied Sezāriju", kas ir veltījums Sezārijai Evorai.

Tito Pariš savas mūziķa gaitas sāka deviņu gadu vecumā, kad sāka spēlēt mazo cavaquinho ģitāru, vēlāk pievēršoties akustiskajai ģitārai un bassģitārai. Deviņpadsmit gadu vecumā viņš tika uzaicināts uz Lisabonu spēlēt grupā "Voz de Cabo Verde". Tito Pariš kļuva atpazīstams, spēlējot kopā ar citiem Lisabonas pazīstamajiem māksliniekiem, taču vislielāko atzinību guva komponējot dziesmas un strādājot kopā ar tādiem dziedātājiem kā Bana un Cesaria Evora.

Latvijas klausītāji atceras Sezāriju kā baskājaino dīvu, kas ar koncertiem Latvijā viesojās 2004. un 2008. gadā. Tito un Sezārijas sadarbības laikā tapa Sezārijas Evoras pirmais albums "La Diva Aux Pieds Nus", pie kura Tito strādāja kā producents. 1997. gadā Tito Pariš uzrakstīja vienu no slavenākajām Sezārijas dziesmām "Regresso" no albuma "Cabo Verde".

Savukārt Anna Marija Jopeka (Anna Maria Jopek) 2002. gadā ierakstīja albumu kopā ar amerikāņu izcelesmes džeza ģitāristu Patu Mezeni (Pat Metheny). "Pati mūzika ir lielākā balva priekš manis. Kā arī lielākais izaicinājums. Ar tik daudziem jautājumiem, uz kuriem atbildes vēl nav rastas," stāsta dziedātāja. Savas karjeras laikā Anna Marija Jopeka sadarbojās ar tādiem māksliniekiem kā Bobbi Mc Ferrin, Ivan Lins, Youssou N'Dour, Makoto Ozone un Richard Bona.

Koncerti notiks 16. novembrī koncertzālē "Baltais Flīģelis" Siguldā, 17. novembrī kultūras centrā "Berģi" Garkalnē un visbeidzot 18. novembrī kultūras pilī "Ziemeļblāzma" Rīgā, kur koncerta īpašā viešņa būs izcilā poļu mūziķe Anna Marija Jopeka.

Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv, kā arī "Biļešu Paradīzes" tirdzniecības vietās visā Latvijā. Koncertu organizē koncertaģentūra "LiveFest" (www.livefest.lv )- mūzika pieaugušajiem.