13.09.2013 13:33

Pierīgas reģiona bibliotekāri pieredzi smēlās Kuldīgas novadā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas reģiona bibliotekāri pieredzi smēlās Kuldīgas novadā www.sigulda.lv

30. augustā Pierīgas bibliotekāri devās uz Kuldīgas novadu, lai apmeklētu Kuldīgas Galveno bibliotēku un Kuldīgas novada Padures pagasta bibliotēku.

Pierīgas reģiona bibliotēku darbinieki no sākuma devās uz Kuldīgas Galveno bibliotēku, kas 2012. gadā atkārtoti akreditēta kā reģiona galvenā bibliotēka. Tā ir arī metodiskais un konsultatīvais centrs 24 Kuldīgas, Skrundas un Alsungas novadu bibliotēkām.

Novadu bibliotēku darbiniekiem tiek organizēti profesionālās pilnveides pasākumi – semināri, praktiskās apmācības, pieredzes apmaiņas braucieni u. c. Visas novadu bibliotēkas pabeigušas rekataloģizāciju un sākušas automatizētu lietotāju apkalpošanu.

Nākamā pietura Pierīgas reģiona bibliotekāriem bija Padures pagasta bibliotēka, kura ir viena no 18 Kuldīgas novada bibliotēkām. Tā atrodas daudzdzīvokļu mājas pirmajā stāvā, bibliotēkas vajadzībām pielāgotā četristabu dzīvoklī. Bibliotēkā strādā vien divas darbinieces, un tās krājums ir neliels – apmēram septiņi tūkstoši grāmatu, savukārt preses klāsts bibliotēkā ļoti plašs – tas spēj apmierināt jebkura bibliotēkas apmeklētāja vajadzības un intereses.

Apmeklējot bibliotēkas, bibliotekāri varēja smelties idejas savai ikdienas darbībai, vērtēt un salīdzināt darba norisi. Savukārt mazajā Padures pagasta bibliotēkā varēja redzēt, kā ar nelieliem resursiem var izveidot pievilcīgu, lasītājiem patīkamu vidi un kā bibliotēkas pakalpojumus nodrošināt visām iedzīvotāju grupām.