13.09.2013 11:42

Aicina uz Gaujas nacionālā parka 40 gadu jubilejas svinībām

Autors  www.sigulda.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Šogad Latvijas lielākais un vecākais nacionālais parks – Gaujas nacionālais parks – svin 40 gadu jubileju. Tās kulminācija būs pasākums un radošās darbnīcas "Gaujas nacionālajam parkam – 40, sajūti, iepazīsti, izbaudi!".

Sestdien, 14. septembrī, no plkst. 14 līdz 22 pie Gūtmaņalas norisināsies Gaujas nacionālā parka jubilejas gada pasākums. Tā ietvaros no plkst. 14 līdz 18 pie Gūtmaņalas būs radošas un izglītojošas darbnīcas – foto, sveču liešanas, spieķu darināšanas, keramikas, papīra un citas darbnīcas. Gūtmaņalas teritorijā būs skatāmas Gaujas nacionālā parka dabas ainavu video prezentācijas un sadarbībā ar Gaujas nacionālā parka uzņēmējiem un amatniekiem norisināsies tirdziņš, kurā varēs iegādāties vietējos amatniecības darinājumus un vērot amatnieku paraugdemonstrējumus.

Plkst. 19 sāksies jubilejas pasākuma koncertprogramma – tajā uzstāsies Zigfrīds Muktupāvels un grupa "Gūtmans", bet plkst. 21 norisināsies smilšu mākslinieka Elmāra Gaigalnieka četru dimensiju smilšu izrāde par pasaules tapšanu "Alā smilšu cilvēks". Priekšnesumā piedalīsies arī Agra Daņiļēviča deju studija "Dzirnas" un Kaspars Tobis ar skaņu improvizācijām. Iestājoties tumsai, būs vērojama tuvējo dabas objektu izgaismošana.

Pasākuma laikā būs iespēja sastapt arī ilglaicīgus un tautā labi pazīstamus "dabas sargus". Klātesošie varēs dzirdēt viņu aizraujošos stāstus no darba un ikdienas dzīves. Paralēli pasākumam būs apskatāma fotoizstāde. Tā laikā norisināsies arī dažādi konkursi, kuros varēs laimēt ar Gaujas nacionālo parku saistītas balvas – augu noteicējus, parka izdoto fotogrāfiju albumu, nozīmītes, grupas "Gūtmans" diskus un citas lietas. Kā ierasts, pasākumā viesosies arī Gaujas nacionālā parka simboliskie dzīvnieciņi – sikspārnis un susurs.

Uz pasākumu plkst. 18.30 no Siguldas dzelzceļa stacijas uz Gūtmaņalu kursēs bezmaksas autobusi. Bezmaksas transports tiks nodrošināts arī pēc pasākuma – plkst. 22. Pasākuma laikā (no plkst. 14) automašīnu novietošana Gūtmaņalas stāvlaukumā būs bez maksas.