07.09.2013 10:33

"Triānas parks" ar eklektisku skanējumu nosvinēs atvadas no vasaras

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Skaņu pasaulē vari maldīties ilgi, nevajag sasteigt, bet visu pārdomāt," par "Triānas parka" muzikālajām prioritātēm stāsta Agnese Rakovska un aicina Olaines koncertā nosvinēt atvadas no vasaras. "Skaņu pasaulē vari maldīties ilgi, nevajag sasteigt, bet visu pārdomāt," par "Triānas parka" muzikālajām prioritātēm stāsta Agnese Rakovska un aicina Olaines koncertā nosvinēt atvadas no vasaras. publicitātes

Turpinot tradīciju, arī šogad Olainē dārdēs rokmūzikas un alternatīvās mūzikas skaņas. Olainē nedēļas nogalē savu vasaras koncertsezonu noslēgs grupa "Triānas parks".

"Mūsu grupā rokmūzikas galvenais stūrakmens ir mans tētis Aivars [Rakovskis]. Pārējie jūtam arī deju, popa un citu stilu mūziku.
Cenšamies to paladziņu vilkt katrs uz savu pusi, tāpēc skanējums veidojas eklektisks," pirms rokkoncerta Olainē stāsta ekstravagantās grupas "Triānas parks" soliste Agnese Rakovska.

Grupa saņēmusi svaigu ierakstu materiālu no Amerikas. Tas būs ļoti īpašs moments mūziķiem, jo "spēlēt jaunas dziesmas vienmēr ir forši". Dziesmas aizvien raksta paši grupas mūziķi – amerikāņu kolēģi vien piestrādājuši pie to skanējuma. Savukārt vaicāta, ar ko atšķiras publika, kam sirdī vistuvākā ir alternatīvā mūzika vai roks, dziedātāja vērtē, ka ar latviešu publiku nekad neko paredzēt nevarot. "Vienu reizi visi ir traki: lec gaisā, dzied un dejo līdzi. Citu reizi atkal – piezemēti."

Rokmūziku grupas mūziķi iecienījuši arī ārpus skatuves gaitām, tomēr Agnese atzīst, ka vieglāk būtu pateikt, kādu mūziku necieš. "Nē, to arī tomēr ir grūti pateikt," smej dziedātāja.

Lai gan grupa dibināta pirms pieciem gadiem, ar nemainīgu mūziķu sastāvu tā spēlē trīs gadus. Pēdējās pārmaiņas grupas skanējumā ienesis brauciens martā uz mūzikas konferenci "South by Southwest" Ostinā, Teksasas štatā Amerikas Savienotajās Valstīs un ir vērienīgākais šāda veida notikums pasaulē. "Tas bija pagrieziena punkts mums pašiem, lai vairāk piedomātu pie skaņas un kvalitātes."

Agnese sola, ka turpmāk eklektisko skanējumu papildinās arī elektroniskas pieskaņas. Tomēr dziedātāja atzīst, ka pašlaik grupa nekur nesteidzas, lai arī "Triānas parka" dzīvē ir sācies jauns posms. "Visu vasaru strādājām pie četrām dziesmām. Jā, izklausās ļoti maz. Daudz laika pavadījām, dodoties uz vairākām skaņu ierakstu studijām, lai meklētu citādāku skanējumu."

Olaines roka un alternatīvās mūzikas koncerts notiks sestdien, 7. septembrī, Olaines Mežaparka estrādē. Uz skatuves kāps ne vien "Triānas parks", bet arī grupas "PLP", "NASA" un latviešu pank un alternatīvās mūzikas jaunie censoņi "Fire exit". Koncerta sākums aptuveni plkst. 17. Ieeja brīva.