03.09.2013 17:37

Siguldā atklāta Venēcijas biennāles Latvijas ekspozīcija

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā atklāta Venēcijas biennāles Latvijas ekspozīcija www.sigulda.lv

1. septembrī Raiņa parkā tika atklāta ekspozīcija "Iekšējā brīvība. Rīgas iela Venēcijā".

Siguldas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību un komunikācijas nodaļa informē, ka tā kā Sigulda ir Rīgas oficiālais sadarbības partneris projektā "Eiropas Kultūras galvaspilsēta 2014", līdz pat 2014.gada beigām instalācija, kas piedāvā ieskatu dažādos Brīvības ielas fasāžu fragmentos un ēku iekšpagalmos, atradīsies Siguldas centrā. Ekspozīcija tapusi ar Laikmetīgās mākslas institūta, arhitektes Līgas Apines un kuratores Ievas Kalniņas nodibinājuma "Rīga 2014" un apvienības "Other Side Studio" palīdzību. 

Instalāciju veido trīs daļas. Pirmā daļa ataino Brīvības ielas fasādi, kas izgatavota no pulēta nerūsējošā tērauda, otrajā daļā – instalācijas aizmugurē, tērauds ir daļēji nomainīts pret autentisku koka faktūru, kas tika paņemta no Brīvības ielas pagalmu apbūves. Tā raksturo Rīgas iekšpagalmus, kur daudzviet vēl saglabājusies 19.gadsimtam raksturīgā priekšpilsētu koka apbūve, taču trešā daļa ir veidota kā portāls, kas atrodas instalācijas centrā. Šeit apmeklētāju apņem tērauda spoguļu faktūra un tajā ir redzams tikai paša apmeklētāja bezgalīgi pavairotais attēls.

Ekspozīcija "Iekšējā brīvība. Rīgas iela Venēcijā" tika izgatavota 2012.gadā ar moto: "Iekšējā brīvība kā nākotnes domāšanas arhitektūra". Ekspozīcija piedāvāja Venēcijas apmeklētājiem ieskatu dažādos Brīvības ielas fasāžu fragmentos un ēku iekšpagalmos, tādā veidā kļūstot par "ielu ielā".