26.08.2013 09:01

Carnikavā nosvinēti Nēģu svētki

Autors  delfi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Svētku ietvaros notika dažādas aktivitātes, tostarp gājiens. Svētku ietvaros notika dažādas aktivitātes, tostarp gājiens. www.delfi.lv

Sestdien Carnikavā ar vērienu nosvinēts nēģu zvejas sezonas sākums – visu dienu gan lielie, gan mazie varēja piedalīties jautrās un izklaidējošās sacensībās, baudīt kultūru un mākslu.

Dienas laikā notika gan atraktīvu peldlīdzekļu parāde pa Gauju, gan Nēģu karaļa sagaidīšana, nēģu ātrēšanas sacensības un tradicionālās nēģu zupas vārīšana un izgaršošana. Svētki Carnikavā sākās jau no paša rīta – ar sporta sacensībām; tika spēlēts strītbols, pludmales volejbols, florbols, novuss un zolīte.

Kultūras un mākslas cienītāji varēja baudīt Imas Mauriņas mākslas darbu izstādi, piedalīties Elitas Ābeles portretu zīmēšanas darbnīcā, vērot Liepājas ceļojošā leļļu teātra izrādi un Valmieras teātra aktieru uzstāšanos u. c. Visu dienu darbojās amatnieku izstrādājumu un pārtikas preču tirdziņš, pēcpusdienā ar zvejnieku laivām varēja doties izbraucienā uz jūru. Kā jau svētkos pienākas, viss noslēdzās ar uguņošanu un zaļumballi.

Fotogaleriju skatīt šeit.