21.08.2013 15:43

Aicina uz Nēģu svētkiem Carnikavā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Carnikavā  24. augustā jau 12. reizi notiks vērienīgie Nēģu svētki, kuru gaitā notiks atrakcijas, sacensības un dažādas izklaides visas dienas garumā.

Dienas gaitā pilsētas iedzīvotāji un viesi varēs vērot atraktīvu peldlīdzekļu parādi pa Gauju, pēc tam kopīgi sagaidīt Nēģu karali un doties krāšņā svētku gājienā uz Carnikavas parku. Tur notiks gan nēģu ātrēšanas sacensības, nēģu zupas katla tukšošana, muzicēs grupa "Musiqq" un Valmieras teātra aktieri, ap pusnakti notiks svētku uguņošana, bet pēc tam būs zaļumballe līdz pat rītam, vēsta LETA.

Svētki sāksies plkst. 10 ar dažādiem sporta notikumiem – laukumā pie veikala "Mini Vesko" notiks ielu basketbola sacensības, Carnikavas parkā – pludmales volejbols un zolītes turnīrs, Tautas namā "Ozolaine" – novusa turnīrs, savukārt Carnikavas stadionā Smilšu ielā 1 notiks "Ghetto" florbols.

Savukārt skvērā pie Tautas nama "Ozolaine", Jūras ielā 1a, no plkst. 10 notiks Imas Mauriņas mākslas darbu izstāde un Elitas Ābeles portretu zīmēšanas darbnīca. Skvērā pie bērnudārza "Riekstiņš" plkst. 11 notiks Liepājas ceļojošā leļļu teātra "Maska" muzikāla izrāde bērniem "Kliņķīša piedzīvojums vai – kā Rūķis draugus atrada".

Gaujmalā, Atpūtas ielas galā pie Gaujas, plkst. 11 risināsies koka vēsturisko zvejnieku laivu airēšanas sacensības un Jautrās spēles zvejnieka sētā, plkst. 13 sāksies peldlīdzekļu parāde, plkst. 15 – svētku gājiens, bet plkst. 16 – SUP jeb tā saukto "Stāvi un airē" dēļu sacensības.

Savukārt Carnikavas parka estrādē plkst. 15.30 notiks mielošanās ar tradicionālo nēģu zupu un Limbažu pūtēju orķestra "Lemisele" koncerts "Tauru skaņas danci veda". Plkst. 16 varēs vērot deju kolektīvu koncertuzvedumu "Tacis taisa otro traci", kam plkst. 18 sekos kapelas "Hāgenskala muzikanti" priekšnesums "Seno dziesmu un ziņģu pūra lāde".

Svētki Carnikavas estrādē plkst. 18.30 turpināsies ar nēģu ātrēšanas sacensībām. Plkst. 20.30 estrādē notiks Valmieras teātra aktieru ansambļa "Žerāri" priekšnesums "Lietussargs mums visiem viens", plkst. 22 - grupas "Galaktika" koncerts, plkst. 23 uzstāsies grupa "Musiqq", kam pusnaktī sekos svētku uguņošana, bet pēc tam sāksies nakts balle kopā ar grupu "Galaktika". Visu dienu būs daiļamatnieku izstrādājumu un pārtikas preču tirdziņš, no plkst. 16 ar zvejnieku laivām varēs doties izbraucienā uz jūru, kā arī apmeklētājiem būs atvērta ekspozīcija Novadpētniecības centrā Jomas ielā 7.