12.08.2013 11:29

Galvaspilsētā skatāma Ziemeļvalstu fotogrāfu izstāde

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Izstādē "Dzīslas", kas būs izvietota Latvijas Mākslas akadēmijas aulā, būs skatāmi zviedru fotogrāfa Andersa Petersena un dāņu fotogrāfa Jakoba Aues Sobola darbi. Izstādē "Dzīslas", kas būs izvietota Latvijas Mākslas akadēmijas aulā, būs skatāmi zviedru fotogrāfa Andersa Petersena un dāņu fotogrāfa Jakoba Aues Sobola darbi. www.foto.lu.lv

No 12. augusta līdz 12. septembrim Rīgā būs skatāma Ziemeļvalstu fotogrāfu izstāde, kurā ar saviem darbiem piedalīsies pasaulslaveni fotogrāfi.

Izstādē "Dzīslas", kas būs izvietota Latvijas Mākslas akadēmijas aulā, būs skatāmi zviedru fotogrāfa Andersa Petersena un dāņu fotogrāfa Jakoba Aues Sobola darbi, vēsta LETA.

Izstādes organizatori Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā un Dānijas Kultūras institūts Latvijā paralēli izstādei plāno arī abu mākslinieku radošos vakarus. Zviedru fotogrāfs un dzīvā leģenda Petersens pazīstams ar savām īpašajām spējām atrast kopīgu valodu ar svešiniekiem, kā rezultātā top intīmi, savdabīgi cilvēku portreti.

Savukārt dāņu fotogrāfs Sobols izmanto kameru kā līdzekli, lai izveidotu kontaktu, tuvību un intimitāti ar cilvēkiem, pilsētām, nejaušām vietām, pat ja tas ir tikai uz īsu brīdi. Sobols fotografēšanu salīdzina ar medību rituālu. Izstāde "Dzīslas" ir viens no ievadpasākumiem starptautiskajam fotogrāfijas festivālam "Rīgas fotomēnesis 2014", kas pirmo reizi norisināsies 2014. gadā, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta.