03.08.2013 16:29

Uz Opermūzikas svētkiem ar elektromobili!

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uz Opermūzikas svētkiem ar elektromobili! Krišjānis Grantiņš

Gatavojoties 21. Starptautiskajiem Opermūzikas svētkiem, kas no 2. līdz 4. augustam norisināsies Siguldā, novada pašvaldība apmeklētājiem sarūpējusi vasarīgas un videi draudzīgas pārvietošanās iespējas.

Ar vilcienu un autobusu atbraukušos viesus stacijā sagaidīs elektromobiļi, kas pirms koncertiem vedīs operas mīļotājus uz pasākuma vietu. Tāpat arī būs iespēja noīrēt velosipēdus ar 10 procentu atlaidi. Koncerta laikā tos varēs novietot apsargātās velonovietnēs. Šādi vietējā pašvaldība cer samazināt satiksmes sastrēgumus. 

"Svētku laikā no Rīgas uz Siguldu kursēs pasažieru vilcieni ar papildvagoniem. Vilcienā, kas 3. augustā vedīs apmeklētājus uz izrādi "Otello", būs pieejams paaugstināta komforta vagons, savukārt pēc izrādes viesus gaidīs īpašs reiss uz Rīgu plkst. 1.10. Atbraukt uz svētkiem var arī ar starppilsētu autobusiem un personīgajām automašīnām, bet sportiskākie apmeklētāji var ierasties ar velosipēdu, jo viņu ērtībām pie Livonijas ordeņa Siguldas pils būs apsargāta velonovietne, ko ikviens varēs izmantot bez maksas," informē Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics. 

Ssestdien, 3. augustā, no plkst. 18.30 līdz 20.30 un 4. augustā no plkst. 14.30 līdz 16.30 elektromobiļi būs gatavi vest pasažierus uz pilsdrupu estrādi par īpašu cenu, proti, vienu latu no cilvēka.