02.08.2013 09:30

Jūrmalas muzejā skatāms svaigs skatījums uz "Mūžu dzīvo, mūžu mācies"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalas pilsētas muzejs Majoros. Jūrmalas pilsētas muzejs Majoros. www.jurmala.lv

Trešdien, 7. augustā, Jūrmalas pilsētas muzejā tiks atklāta zīmēšanas un gleznošanas studijas "Mūžu dzīvo, mūžu mācies" dalībnieku izstāde ar tādu pašu nosaukumu.

Muzejā kopš pagājušā gada novembra darbojas zīmēšanas un gleznošanas studija "Mūžu dzīvo, mūžu mācies", kuru apmeklē vairāki desmiti jūrmalnieku. Studija ir Jūrmalas vēstures un mākslas biedrības izlolota ideja, kas realizēta, ar Jūrmalas domes finansiālu atbalstu, kad profesionāla pasniedzēja vadībā Jūrmalas visdažādāko profesiju pārstāvjiem ir iespēja apgūt un padziļināt savas zināšanas zīmēšanā, kā arī akvareļa, akrila vai temperas glezniecībā. Studiju apmeklē visdažādāko profesiju pārstāvji, tie ir sociālie darbinieki, lietišķās mākslas meistari, pensionāri. Šie cilvēki vēlas ne tikai apgūt iemaņas zīmēt un gleznot, bet arī izprast mākslas darba radīšanas procesu, vēsta aģentūra LETA.

Jūnija sākumā noslēdzās pirmais mācību periods Jūrmalas pilsētas muzeja telpās, tad tika rīkots izbraukums plenērā un vairākas mācību stundas pilsētā, tādēļ darbu ir tik daudz, lai varētu veikt atskatu par pirmo mācību periodu. Šajā izstādē savus darbus eksponēs arhitekte Aija Bernharde, sociālā darbiniece Daina Brasa, lietišķās mākslas meistares Ieva Legzda un Ludmila Sokolova, protēziste Inese Rupaine, kaligrāfe Daina Prūse, restauratore Ārija Ubarste, reklāmas māksliniece Tamāra Heidemane un citi.

Izstāde "Mūžu dzīvo – mūžu mācies" Jūrmalas pilsētas muzejā būs skatāma līdz 18.augustam.