01.08.2013 17:15

Turaidā Pils dienā – 25 gadu arheoloģisko ekspedīciju dalībnieku salidojums

Autors  www.krimulda.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Turaidā Pils dienā – 25 gadu arheoloģisko ekspedīciju dalībnieku salidojums Publicitātes foto

Katru gadu augusta pirmajā svētdienā Turaidā tiek svinēta Pils diena, kas šogad, godinot izcilo arheologu Jāni Graudoni viņa simtgadē, organizēta kā Turaidas pils arheoloģisko ekspedīciju (1976.-2000.) dalībnieku salidojums.

Turaidas pils izpēti no 1976. gada līdz 2000. gadam 25 gadu garumā vadījis arheologs Jānis Graudonis. Šajā laikā arheoloģisko izrakumu darbā Turaidā piedalījušies ap 1800 jauniešu no dažādām Latvijas vietām. Daudzi no Jāņa Graudoņa vasaras arheoloģisko ekspedīciju skolniekiem tagad ir Latvijā atpazīstami arheologi, vēsturnieki, sabiedrībā slaveni dažādu profesiju pārstāvji, viņu vidū ir arī Latvijas Republikas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Tādēļ šogad Turaidas pilī 4. augustā no plkst.13 aicināti pulcēties visi, kas vasarās no 1976. gada līdz 2000. gadam piedalījušies Turaidas pils arheoloģiskajā izpētē arheologa Jāņa Graudoņa vadībā, lai satiktos, iepazītos ar saglabāto mantojumu, ekspozīcijām, gūtu svētku sajūtas kopā ar savām ģimenēm un dalītos atmiņās par kopīgo veikumu. 

Pieteikšanās salidojumam pa tālr. 67971402 vai rakstot: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.Arheoloģisko ekspedīciju dalībniekiem un viņu ģimenes locekļiem pasākuma apmeklējums un ieeja Turaidas muzejrzervātā bez maksas.