22.07.2013 13:04

Topošās filmas "Džimlai Rūdi Rallallā" varoņi dzied un joko Ikšķilē

Autors  www.ikskile.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Topošās filmas varoņi izklaidē apmeklētājus Ikšķiles estrādē. Topošās filmas varoņi izklaidē apmeklētājus Ikšķiles estrādē. www.ikskile.lv

Pagājušās nedēļas beigās Ikšķiles estrādē, gaidot filmas "Džimlai Rūdi Rallallā" pirmizrādi, Latvijas teātra vecmeistari atklāja filmas tapšanas interesantākos stāstus, dziedāja tautu vienojošas dziesmas un aicināja saglabāt možu garu jautrā un īpaši izsmalcināta humora pilnā koncertuzvedumā.

Režisora Māra Putniņa jaunā filma "Džimlai Rūdi Rallallā" pie skatītājiem nonāks jau rudenī. Filma ir traģikomisks stāsts par kāda pansionāta iemītniekiem, kuri, lai palīdzētu Latvijai krīzes situācijā, nolemj rīkoties – viņi atsakās no pensijām un dodas dienēt armijā, bet sirmo armijnieku lomās iejūtas leģendāri latviešu kino un teātra aktieri – Jānis Paukštello, Gunārs Placēns, Velta Skurstene, Irina Tomsone un Juris Pučka.

Koncertuzvedumā netrūkst nedz viņu stāstu par filmas tapšanas notikumiem, ne pašu dzīvēs pieredzētu nopietnu un ļoti nenopietnu tēmu, vai, kā teica koncertuzveduma producente Laila Ilze Purmaliete – stāsts ir par to, kā visiem kopā dzīvi Latvijā padarīt labāku un skaistāku. Koncertuzveduma muzikālo noformējumu veido Latvijas Nacionālā teātra muzikālās daļas vadītājs un komponists Valdis Zilveris, vairākas jaunas dziesmas ar Māras Zālītes vārdiem sarakstījusi arī L. I. Purmaliete.