16.07.2013 09:48

Nedēļas nogalē Inčukalnā notiks Zirgu dienas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tradicionālās Zirgu dienas notiks jau sesto reizi. Tradicionālās Zirgu dienas notiks jau sesto reizi. zeltapods.lv

Šajā nedēļas nogalē, 20.jūlijā un 21.jūlijā, Inčukalnā notiks sestās Latvijas Zirgu dienas.

Pasākumā būs iespējams iepazīt zirgus kā draugus, komandas biedrus, palīgus ārstnieciskajā terapijā, kā arī vērot dažādas jāšanas sporta disciplīnas – konkūru –lēkšanu pāri šķēršļiem, iejādi un braukšanu ar pajūgiem, vēsta aģentūra LETA.

Zirgu dienas būšot piedzīvojums visiem zirgu mīļotājiem, jo organizatori ir parūpējušies, lai nebūtu garlaicīgi ne dalībnieku, ne skatītājiem. Dalībnieki sacentīsies dažādos klasiskos un ne tik klasiskos maršrutos - gan balles kleitās un tauriņos "Dāmu un kungu maršrutā", gan maskās "Ride & Drive maršrutā", zirgiem talkā ņemot traktorus.

Jāšanas sacensību starplaikos būs iespēja vērot Latvijas šķirnes zirgu parādi, poniju šovu un reitterapijas paraugdemonstrējumus. Savu lēkšanas prasmi pāri šķēršļiem demonstrēs arī suņi, veicot adžiliti paraugdemonstrējumus. Pasākuma laikā darbosies amatnieku izstrādājumu un gardumu tirdziņš, būs iespēja piedalīties dažādās atrakcijās, piemēram, izšaut ar loku vai pavizināties karietē. Bērnus un pieaugušos vizinās poniji un zirgi.

Pasākums notiks Inčukalnā, "Jauno Jātnieku skolas sporta centrā", abas dienas no plkst.9 līdz 21.