12.07.2013 14:51

Jūlija nogalē Morē notiks briežu audzētāju saiets

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Lai demonstrētu Latvijas saimniecību sasniegumus vietējā un starptautiskā līmenī staltbriežu un dambriežu ciltsdarbā, kā arī veicinātu vaislas dzīvnieku eksportu, jūlija nogalē notiks Latvijas un Eiropas briežu audzētāju saiets.

Pasākums "Staltbriežu un dambriežu buļļu ciltsvērtības un ģenētiskās kvalitātes noteikšana" norisināsies Siguldas novada Mores pagastā no 23. līdz 26. jūlijam. Tajā piedalīsies Latvijas šķirnes briežu audzēšanas jeb ciltsdarba saimniecības, kā arī Eiropas Savienības briežu audzētāju saimniecības, vēsta LETA. 

Dzīvnieku vērtēšanā piedalīsies arī starptautiski atzīti nozares eksperti. Brieži tiks vērtēti sešās vecuma grupās, un atsevišķi tiks vērtēti importēto tīrasiņu līniju dzīvnieki un Latvijas Ciltsdarba saimniecībās izveidoto krustoto asinslīniju dzīvnieki, kā arī staltbrieži starptautiskā konkurencē. Dambriežu buļļu ragus vērtēs tikai starptautiskā vērtējuma klasē.

Pasākuma rezultāti ļaus novērtēt kopējo situāciju briežu audzēšanas jomā valstī. 26. jūlijā notiks vērtēto staltbriežu un dambriežu vaislas buļļu ragu ekspozīcija un labāko ragu īpašnieku apbalvošanas ceremonija, ko var apmeklēt jebkurš interesents. Savukārt profesionāļiem būs iespēja klausīties vietējo un ārvalstu zinātnieku prezentācijas par briežu audzēšanas menedžmentu un attīstības īpatnībām.