Kļūda
  • JUser: :_load: nav iespējams ielādēt lietotāju ar id: 1341
10.07.2013 13:26

Ropažos muzikālus stāstus stāstīs Agnese Egliņa un Mārcis Kuplais

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažos muzikālus stāstus stāstīs Agnese Egliņa un Mārcis Kuplais www.ropazi.lv

Ropažu kultūras centra mazajā zālē 13. jūlijā pusdeviņos vakarā uzstāsies pasaules koncertzālēs pazīstamie latviešu kamermūziķi Mārcis Kuplais un Agnese Egliņa.

Koncertā mūziķi stāstīs stāstus tā, kā viņiem vislabāk padodas – caur mūziku, kas spēj saviļņot un uzrunāt ikvienu tās cienītāju. Tā kā koncerts notiks Ropažu kultūras centra mazajā zālē, atmosfēra būs vēl īpašāka un pat intīmāka – klausītāji varēs ne tikai baudīt labu mūziku, bet arī vērot, kā tās iedarbība atstāj pēdas arī pašos mūziķos – viņu apgarotajās sejās un kustībās. Parasti mūziķi muzicē uz skatuves un zināmā attālumā no publikas, šoreiz būs iespēja vērot viņus gandrīz vai tiešā tuvumā. Turklāt koncerts piedāvā divu starptautiski atzītu un godalgotu mūziķu priekšnesumus, kas garantē to, ka mūzikas baudījums būs patiesi augstā līmenī.


Agnese Egliņa, kuras klavierspēle būs dzirdama koncertā, ir vairāku starptautisku konkursu laureāte. Par panākumiem šajos konkursos mūziķe apbalvota ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas Goda rakstiem. Viņa piedalījusies arī Dailes teātra muzikālajā izrādē "Vācietis. Novembris. Klavierkoncerts", projektos, kas veltīti komponistiem Morisam Ravēlam un Sergejam Rahmaņinovam 130 gadu jubilejas atcerei. Tātad – tā būs daudzpusīga māksliniece, kas nevairās no dažādu stilu un laiku skaņdarbiem un viņas priekšnesums Ropažos sagādās ne vienu vien pārsteigumu.

Čellists Mārcis Kuplais jau no agras bērnības sācis spēlēt savu instrumentu un arī piedalījies visdažādākajos starptautiskajos konkursos. Uzstājies koncertos un festivālos Latvijā un ārpus tās. Viņš saņēmis vairāk nekā 20 balvas kā solo mākslinieks un dalībnieks vairākos orķestros. No 2006. gada mūziķis darbojās muzikālajā duetā "DUO" kopā ar pianisti no Tokušimas (Japāna) Akani Matsumuru. Tas nozīmē, ka arī šim māksliniekam ir visai daudzpusīga pieredze, gan muzicējot vienam, gan dažādos kolektīvos, un arī viņa repertuārs ir visai raibs – no klasikas līdz mūsdienu komponistu skaņdarbiem. Ja klausītāji vairāk pieraduši pie klaviermūzikas, tad čells ir diezgan noslēpumains instruments, jo slēpj sevī negaidītas iespējas. Šajā koncertā tas atklāsies visā savā daudzveidībā, un intīmā atmosfēra mazajā zālē ļaus klausītājam pietuvoties šim noslēpumam un varbūt pat to atklāt.

Biļetes uz koncertu ir nopērkamas katru darba dienu Ropažu kultūras centrā. Cena – Ls 2. Tālrunis informācijai: 29224470 vai 27134698.