02.07.2013 16:25

Ķekavas "Zīles" dejotāji tagad arī grāmatas lappusēs

Autors  www.kekava.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Tautas deju kolektīvs "Zīle". Tautas deju kolektīvs "Zīle". www.tda-zile.lv

1. jūlijā izstāžu centrā "Ķīpsala" Dziesmu svētku noskaņās norisinājās apgāda "Atēna" izdotās Elgas Drulles grāmatas "Latvija dejo" atvēršanas svētki. Grāmatā apkopota dejas vēsture, kas bagātīgi ilustrēta ar krāšņām fotogrāfijām.

Ķekavas tautas deju ansamblis "Zīle", viens no 32 augstākās klases deju kolektīviem šobrīd Latvijā, ir ietverts šajā dejas vēstures grāmatā kopā ar tādiem nopelniem bagātiem kolektīviem kā "Dancis", "Teiksma", "Gatve", "Rotaļa" un citiem. "Zīles" vēsturiskais apraksts papildināts ar vairākām fotogrāfijām, kurās, ciešāk ieskatoties, daudzi saskatīs pazīstamas sejas, tajā skaitā, jauno Ķekavas novada domes priekšsēdētāju Valtu Variku.
Grāmatas atvēršanas svētos klāt bija arī Ķekavas kultūras nama tautas deju kolektīva "Sidrabaine" vadītāja Aija Āre, kura ir arī XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku senioru koru un deju kolektīvu koncerta mākslinieciskā vadītāja.

Viņa atzīst, ka grāmata "Latvija dejo" ir brīnišķīgs izziņas un vēstures materiāls, kas atspoguļo latviešu unikālo kultūru un ar dejotāju ķermeņiem zīmēto tautas rakstu burvību.