29.06.2013 16:22

"Bermudu divstūris" izklaidēs "Saulkrastu kokteiļa" apmeklētājus

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Nedēļas nogalē, 28. un 29. jūnijā, Saulkrastos norisināsies ikgadējais "Saulkrastu kokteilis", kas šogad svin 20. jubileju. Kā ierasts pasākuma rīkotāji sarūpējuši plašu sporta un kultūras programmu, tostarp tradicionālo ielu basketbola turnīru.

 Sestdien un svētdien Saulkrastu estrādē notiks "Saulkrastu kokteiļa" "Bigbank Open" trešais posms. Sacensībās startēs ne tikai 2012. gada Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieki Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš ar saviem jaunajiem pāriniekiem, bet arī visi labākie Baltijas bīčvolejbolisti un pat aizokeāna ciemiņi.


Pirmie pludmales volejbola turnīri Saulkrastos notika tieši pirms 20 gadiem, taču oficiāli par pirmajiem "Saulkrastu kokteiļa" čempioniem 1995. gadā kļuva pašreizējais Latvijas valstsvienības treneris Uģis Krastiņš un Aivis Eida. Turpmākajos gados uzvarētāju laurus plūkuši vairums pašreiz slavenāko pludmales volejbolistu: Jānis Grīnbergs, Toms Šmēdiņš, Ruslans Sorokins, Andris Krūmiņš, Austris Štāls, Jānis Šmēdiņš, Kristiāns Marnics, Artis Caics. Saulkrastos pa sešām reizēm uzvarējuši J. Grīnbergs un A. Krūmiņš, bet ārzemnieki vienīgo reizi labākie bijuši 2001. gadā, kad triumfēja lietuvieši Henriks Čivs un Tads Donela.

Sportistus un viņu līdzjutējus priecēs kolorītais duets "Bermudu divstūris" jeb brālēni Biceps un Triceps. "Viņiem bija apnikušas mūsdienu dziesmas uz četriem akordiem, tādēļ nolēma iet tālāk – rakstīt dziesmu uz viena akorda. Tad arī tapa grupas pirmais pumpis (kačājošs gabals) "Labi". Grupa izstrādā visaugstākās klases "staffu", kas paredzēts lietošanai DJ klubos un ne tikai. Abi ir izsalkuši un gatavi apēst jebkuru, kurš stāsies viņiem ceļā," vēstīts grupas muzikālajā biogrāfijā.