25.06.2013 14:48

Dziesmu un Deju svētku koncertus varēs vērot arī Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā

Autors  www.sigulda.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas stacijas laukums. Siguldas stacijas laukums. Krišjānis Grantiņš

Vispārējie Latviešu Dziesmu un Deju svētki, kas šogad notiks no 30.jūnija līdz 7.jūlijam, gadu gaitā ir kļuvuši par nācijas identitātes svinībām.

Svētku laikā arī Siguldas novada amatiermākslas kolektīvi dažādos žanros demonstrēs savus sasniegumus, dodot iespēju baudīt mūsu valsts kultūras daudzveidību.Lai pēc iespējas lielāks skaits interesentu varētu sekot līdzi svētku norisēm, Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā tiks uzstādīts lielformāta ekrāns, lai 6. un 7.jūlijā iedzīvotāji varētu sekot līdzi lielākajiem notikumiem – pūtēju orķestru dižkoncertam, deju uzvedumam "Tēvu laipa" un Dziesmu svētku noslēguma koncertam.

Savukārt, lai ieskandinātu Dziesmu svētku tuvošanos un veidotu vienotu svētku noformējumu, 30.jūnijā visā Latvijā no plkst.13.12 līdz 13.40, kad saule būs sasniegusi visaugstāko punktu debesīs, visos pilsētu un pagastu karogu mastos tiks pacelti īpaši Dziesmu svētkiem veidoti karogi, kuros būs redzama katra novada iedziedātā zīme, dziesmas un novada nosaukums.

Svētku režisora Uģa Brikmaņa iecere tiks īstenota arī Siguldas novadā – 30.jūnijā plkst.13.30 pie Siguldas novada Kultūras centra, pie Siguldas pagasta Kultūras nama, Mores un Allažu pagastos pie pagasta pārvaldēm tiks paceltas kolektīvu iedziedātas identitātes zīmes.