13.06.2013 14:56

Morē satiksies amatierteātri no visas Latvijas

Autors  www.sigulda.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Amatierteātri no visas Latvijas tiksies Morē/Attēlam ir ilustratīva nozīme. Amatierteātri no visas Latvijas tiksies Morē/Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

29. jūnijā plkst. 10.15 ar izstādes atklāšanu Morē notiks Teātra svētki par godu Mores amatierteātra "Oga" 15 gadu jubilejai.

Pēc tam uzstāsies amatierteātru kolektīvi no visas Latvijas. Pirmie plkst. 10.30 svētkus atklās Nītaures lauku teātris (rež. J. Feldmanis) ar H. Paukša izrādīti bērniem "Spiedze". Tālāk par ģimenes aktuālajiem jautājumiem Ē. Kestnera izrādē "Divas Lotiņas" runās Siguldas Tautas teātris (rež. Ā. Liepiņa-Stūrniece). I. Ziedoni varēsim pieminēt, skatoties Jērcēnu Dzejas teātra (rež. G. Gailīte) poēmu par maizi "Viddivvārpa". Par savas zemes mīlestību varēsim pārdomāt, skatoties P. Putniņa lugu "Miljonāra ugunsvieta" Inčukalna amatierteātra izpildījumā (rež. Z. Ezeriņa).

Nītaures lauku teātra (rež. J. Feldmanis) izpildījumā varēsim iepazīties ar B. Jukņevičas lugu "Pavasara neprāts". Skatītājus ar A. Čehova lugas "Lācis" iestudējumu priecēs Blomes pagasta amatierteātris "Nenolaid rumpi" (rež. G. Skadiņa). Svētku noslēgumā svinēsim R. Blaumaņa 150. gadadienu ar divām izrādēm: "Īsa pamācība mīlēšanā", ko rādīs Krimuldas novada Raganas amatierteātris (rež. Z. Zīle), un "Trīnes grēki", ko redzēsim Mālpils kultūras centra amatierteātra (rež. L. Cimža) izpildījumā. Teātra svētku noslēgumā aptuveni plkst. 21 sāksies svētku balle.

Uz svētkiem varēs nokļūt ar bezmaksas autobusu plkst. 10.30 no laukuma pie viesnīcas "Sigulda", bet atpakaļ varēs nokļūt pēc pēdējās izrādes, aptuveni plkst. 20.30. Autobusa maršruts: laukums pie viesnīcas "Sigulda"–TC "Šokolāde"–pietura "Raibais suns"–Siguldas 1. pamatskola–Siguldas pagasta kultūras nams–Jūdaži–More.