12.06.2013 11:07

Aicina pieteikties "Saulkrasti Jazz 2013" meistarklasēm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aicina pieteikties "Saulkrasti Jazz 2013" meistarklasēm Krišjānis Grantiņš

Biedrība "Vasaras mūzikas sesija" aicina bērnus un jauniešus pieteikties dalībai XVI starptautiskā džeza festivāla "Saulkrasti Jazz" 2013 meistarklasēs, kas norisināsies Saulkrastos no 15. līdz 20. jūlijam.

Festivāla meistarklasēm aicināti pieteikties bērni un jaunieši vecumā no astoņiem gadiem. Pieteikšanās festivālam norisināsies līdz 7. jūlijam, tomēr, ņemot vērā ierobežoto vietu skaitu meistarklasēs, festivāla organizatori aicina pieteikties festivālam pēc iespējas laicīgāk. Spēlētprasmes līmenis nav būtisks, tomēr būtu vēlamas pamatiemaņas sava instrumenta spēlē.

Darbs nedēļu ilgajās festivāla radošās darbnīcas meistarklasēs pieredzējušu džeza mūziķu vadībā jauniešiem sniedz iespēju muzikāli pilnveidoties, apgūstot jaunas nianses sava instrumenta spēlē, spēles tehnikā, kā arī iegūt neatsveramu pieredzi, muzicējot izveidotajos "combo" un ļaujoties spontānām improvizācijām kopā ar nometnes pedagogiem un citiem mūziķiem "jam session", kas seko festivāla ikvakara koncertiem.

"Saulkrasti Jazz" meistarklašu nometne ir vienreizēja iespēja pavadīt neaizmirstami jauku nedēļu plecu pie pleca ar pasaulslaveniem mūziķiem, attīstot savas muzikālās prasmes fantastiskā džeza atmosfērā. Festivāla norises vieta jau tradicionāli ir atpūtas komplekss "Minhauzena Unda", Saulkrastos, Ainažu ielā 74, kur festivāla radošās nometnes dalībniekiem būs iespēja izglītoties sešās meistarklašu grupās, informē Māris Jonovs "Saulkrasti Jazz Festival" pārstāvis.