07.06.2013 14:52

Stopiņu jauniešus aicina uz pasākumu "Animate my life"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Upelseju internātpamatskolā-rehabilitācijas centrā Stopiņu novadā līdz 13. jūnijam norisināsies Jauniešu apmaiņas projekts "Animate my life". 

Projekta laikā satiksies jaunieši no trijām dažādām valstīm – Spānijas, Rumānijas un Latvijas, lai kopīgi iepazītu citu valstu kultūras. Apmaiņas mērķis ir iepazīt spāņu, rumāņu un latviešu kultūru, izmantojot animāciju un video veidošanas metodes, pievērst sabiedrības uzmanību Eiropas Savienības svarīgām tēmām tādām kā jauniešu līdzdalība, bezdarbs, veselīgs dzīvesveids, starpkultūru izglītība un Eiropas pilsonība, atsaucoties uz to, ka 2013. gads ir pasludināts par Eiropas pilsoņa gadu. Apmaiņas laikā jaunieši apgūs video un animāciju veidošanas prasmes, kā darba metode tiks izmantota neformālā izglītība, kuras pamatprincipi ir – mācīšanās darot, mācīšanās būt, mācīšanās būt kopā ar citiem un mācīšanās mācīties.

Visi interesenti tiek aicināti ierasties uz pasākumu 12. jūnijā plkst. 15 Upesleju kultūras nama telpās, kura laikā tiks prezentēti projekta rezultāti. Projektu realizē biedrība "BUMMS" sadarbībā ar Stopiņu novada domi un Eiropas Savienības programas "Jaunatne darbībā" finansiālo atbalstu, informē Sergejs Andrejevs Stopiņu novada dome Jaunatnes lietu speciālists.