06.06.2013 10:21

Olaines jaunieši atver muzeja durvis radošumam un attīstībai

Autors  Silvija Reinholde
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olaines jaunieši atver muzeja durvis radošumam un attīstībai Silvija Reinholde

5. jūnijā Olainē atklāta muzeja vasaras sezona pasākumā "RadiRādi vasarā". Tā ir radošā darbnīca Olaines vēstures un mākslas muzeja telpās, kuras mērķis ir ar neformālās izglītības metodēm dot iespēju apgūt jaunas prasmes un pilnveidot esošās.

Neformālās izglītības pamatā ir radošums, ko ir ļoti svarīgi attīstīt jauniešos. Tāpēc arī tiek piedāvāta iespēja nākt un sevi attīstīt, par pasākuma norisi stāsta Agnese Skarstāne, Olaines novada jaunatnes lietu speciāliste.

Uz šāda veida pasākumiem vajadzētu nākt, lai izmēģinātu lieliskas prasmes, kaut ko jaunu, un galvenais – tas viss ir par velti. Neformālā izglītība ir brīvā laika pavadīšanas veids, kurā jaunieši, kuri kaut ko māk, iemāca to arī citiem – rada un rāda.

Mūsdienās vispopulārākās kļūst radošās industrijas, tādējādi arī Olaine sniedz iespēju jauniešiem atrast savus talantus un likt tos lietā, šādi arī panākot visas valsts attīstību nākotnē.

Pasākuma organizatore, muzejpedagoģe un neformālās jauniešu grupas "Sinerģija" līdere Brigita Medne stāsta, ka ieguvums nav tikai pasākuma apmeklētājiem, bet arī organizētājiem un brīvprātīgajiem jauniešiem: "Tādā veidā es gūstu savu radošuma devu un atjaunoju tā lādiņu." Uz jautājumu, kāpēc pasākuma norises vieta būs tieši muzejs, Brigita atbildēja, ka tā taču ir labākā vieta radošumam un izglītībai patīkamā atmosfērā.

Radošajās darbnīcās šoreiz būs iespēja radīt mākslas darbus, dedzinot kokā, iepīt vasaras krāšņumu dažādos ziedos, mācīties spāņu valodu un radīt vasaras skaņu muzikālajā darbnīcā pie DJ Oakhill. Pasākuma laikā būs atvērts grāmatu maiņas punkts – unikāla iespēja dot grāmatai otru elpu. Apmeklētāji varēs iegūt savā īpašumā grāmatas pilnīgi bez maksas, turklāt atnest tās, kas nav vajadzīgas pašam.