27.01.2018 08:45

"Kodols" iesaka: Nedzirdēta radiostacija un "Eņģeļu torte"

Autors  Marta Dzintare, Gita Čaupale,
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Kodols" iesaka: Nedzirdēta radiostacija un "Eņģeļu torte" publicitātes

Pusdienojot "Rāmkalnu" restorānā, esmu pamanījusi, ka tur vienmēr skan patīkama, nomierinoša mūzika. Izrādās, mūzikas avots ir kāda Latvijas radiostacija, kuru agrāk nebiju pamanījusi, – "XO.FM".

Par sevi tā raksta: dzirkstošs kokteilis no labākajām džeza kolekcijām, leģendāriem pasaules hītiem un populārām popa, roka un džeza kaverversijām. Tiesa, kad sameklēju to savā automašīnas radiouztvērējā, nez kāpēc rādījās uzraksts business un easy listening (tulk. – viegla klausīšanās), nevis "XO.FM".

Skaņdarbu repertuārs patīkami atšķiras no citām radiostacijām, turklāt dod iespēju klausīties dziesmas arī citās valodās, ne tikai ierastajā
angļu. Radiostacija raida Rīgā un Vidzemē, kā arī iespējams to klausīties caur internetu.

Gardā "Eņģeļu torte"

Nepieciešamās sastāvdaļas: 90 g miltu, 30 g kukurūzas miltu, 300 g pūdercukura, 375 ml vai 12 olu baltumi, pusotra tējkarote vīnskābes, šķipsniņa sāls, pustējkarote vaniļas ekstrakta, putukrējums, zemenes vai sasmalcināti rieksti rotāšanai.

Sakarsējam cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izsijājam miltus kopā ar kukurūzas miltiem, pievienojam 1/3 daļu cukura un izsijājam vēl pāris reižu.

Saputojam olu baltumus, pievienojam izšķīdinātu vīnskābi un sāli, turpinām putošanu, līdz masa kļūst stingra. Pakāpeniski pievienojam atlikušo cukuru un turpinām putošanu, līdz masa kļūst spīdīga un veidojas stingras putu galotnītes. Pievienojam vaniļu un trīs paņēmienos pa daļām iejaucam miltus.

Iepildām kēksa veidnē (lai kūkas viducī ir tukšums) un cepam 40–45 minūtes. Noliekam veidni uz restīšu paliktņa, lai atdziest. Rotājam ar putukrējumu, zemenēm vai riekstiem (var rotāt ar to, kas labāk garšo).

Lai labi garšo!