02.10.2017 19:39

Siguldas rudens – starptautiski atzīts!

Autors  Imants Liepa
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Siguldas rudens – starptautiski atzīts! Ginta Zīverte

Jau iepriekšējos gados starptautiskās publikācijās Gaujas senieleja Siguldā atzīta par vienu no skaistākajām vietām pasaulē, kur baudīt rudens atnākšanu. Šogad par to vēsta britu laikraksts "The Telegraph", iekļaujot Siguldu kā vienu no 13 vietām pasaulē, kas noteikti jāapmeklē rudenī.

Lai gan pagājusī nedēļas nogale ar laikapstākļiem nelutināja, Siguldā bija vērojamas ļaužu masas. Tomēr vislielāko tūristu pieplūdumu Sigulda var sagaidīt šonedēļ. Kā "Rīgas Apriņķa Avīzei" pastāstīja ilggadējs Siguldas iedzīvotājs un dabas vērotājs Māris Mitrevics, viszeltainākais rudens gaidāms tieši šajā nedēļas nogalē. "Pilnīgi droši Siguldā vēl tikai būs zelta rudens!" apgalvoja M. Mitrevics, piebilstot, ka īpaši gleznainu Siguldu šoruden padara Latvijas karogu aleja uz tilta pār Gauju.

Īpaši gleznains skats šoruden vērojams uz tilta pār Gauju. Caur sarkanbaltsarkano karogu aleju ikviens Siguldas dabas baudītājs varēs iziet vai izbraukt līdz pat 18. novembrim. Īpaši gleznains skats šoruden vērojams uz tilta pār Gauju. Caur sarkanbaltsarkano karogu aleju ikviens Siguldas dabas baudītājs varēs iziet vai izbraukt līdz pat 18. novembrim.


Lai zelta rudens būtu baudāms vēl ērtāk, Siguldas novada pašvaldība sadarbībā ar SIA "Latvijas Mobilais Telefons" ar jaunām iespējām paplašinājusi mobilo lietotni "Sigulda" – tagad piedāvājumā ir arī plaša tūrisma sadaļa. Tā ļauj ikvienam pilsētas viesim sev ērtā veidā iepazīties ar aktuālāko tūrisma piedāvājumu.

Kā vēsta novada pašvaldībā, jaunajā tūrisma sadaļā viedtālruņu lietotāji var vairāk uzzināt par Siguldas novada tūrisma piedāvājumu šādās kategorijās: apskates objekti, aktīvās atpūtas objekti, naktsmītnes, ēdināšanas vietas, tūrisma informācijas centri, bankomāti, veselība un SPA, darbnīcas un saimniecības, nosakot arī to vēlamo atrašanās attālumu no vietas, kurā konkrētajā brīdī atrodas lietotājs.