02.09.2017 10:30

"Kodols" iesaka: Apģērbi skolai internetā

Autors  Marta Dzintare, Maruta Jirgenšteine
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Kodols" iesaka: Apģērbi skolai internetā publicitātes

Septembrī bērni uzsāk skolas gaitas ar nu jau cita izmēra apģērbu. Pēdējā laikā daudz esmu runājusi ar skolēnu vecākiem par to, kur izdevīgāk iepirkties, ja bērniem nepieciešams jauns ikdienas apģērbs. Viens no jaunākajiem atklājumiem – zīmola "George" apģērbi, ko var iegādāties internetā.

Īpaši izdevīgi pirkt apģērbu komplektus. Piemēram, trīs krekliņi ar garām piedurknēm maksā no 9,89 eiro, trīs garās kokvilnas bikses – 13,60 eiro, pidžamu dubultpaka – no 12,37 eiro, četru krāsainu T kreklu komplekts – sākot no 11,13 eiro. Jāpiebilst, ka apģērbi ir labas kvalitātes – kokvilna nezaudē krāsu un formu pat pēc daudzām mazgāšanas reizēm. Piegāde uz Latviju izmaksās aptuveni 15 eiro, tāpēc vislabāk apvienot vairākus pasūtījumus vienā. Piegādes laiks – līdz 10 darbdienām. "George" apģērbus meklējiet interneta vietnē direct.asda.com!

Pusdienās – gaileņu krēmzupa ar grauzdiņiem

Cilvēki parasti ir ieraduši nο gailenēm gatavot sēņu mērci ar kartupeļiem, un tālāk viņu fantāzija nedarbojas, taču nο šīm pirmajām mеža sēnēm var pagatavot arī daudz citu ēdienu, piemēram, gaileņu krēmzupu ar grauzdiņiem.

Sastāvdaļаѕ: gailenes, dārzeņu buljons, sīpols, ķiploki, saldais krējums, milti, sāls, pipari, baltmaize grauzdiņiem.

Gatavošana: pannā liek sagrieztu sīpolu, gailenes, pāris daiviņu rupji sagrieztu ķiploku un visu apcep. Cepšanas beigās pievieno vienu ēdamkaroti miltu. Maisot cep vēl dažas minūtes.

Apceptās gailenes atdzesē un ar blenderi sasmalcina. Pielej dārzeņu buljonu un uzvāra. Pielej saldo krējumu, vēl mazliet pavāra, un gaileņu krēmzupa ir gatava! Pirms pasniegšanas rotā ar saldo krējumu, atsevišķi apceptām veselām gailenēm un grauzdiņiem. Pamēģiniet dažādot savu sēņu ēdienkarti, un – labu apetīti!