19.08.2017 08:55

"Kodols" iesaka: Ēdam cūkupupas!

Autors  Gita Čaupale, Silvija Sadovska
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Kodols" iesaka: Ēdam cūkupupas! arhīvs

Kuram gan negaršo cūkupupas? Ja regulāri ēd pupas, lēnāk veidojas grumbas, nagi kļūst stiprāki, bet mati – mirdzošāki! Izlobot divus kilogramus cūkupupu pākšu, iegūstam aptuveni 500 g pupu.

No vārītām pupām, kas sablendētas ar sviestā apceptiem ķiplokiem, krējumu un svaigiem garšaugiem, sanāk garšīgs biezenis.

Starp citu, cūkupupas draudzējas tieši ar kabačiem, un no tiem sanāk lieliska uzkoda.

Ņem lielu kabaci, vārītas cūkupupas, grieķu jogurtu, zaļumus, ķiplokus, sāli, piparus. Kabaci sagriež plānās ripās, liek uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Bez taukvielām cep 200 grādu temperatūrā, kamēr ripas kļūst kraukšķīgas. Pupas sablendē kopā ar jogurtu, zaļumiem, ķiploku, sāli un pipariem. Liek pa karotei uz kabačiem un pārloka uz pusēm.

Īstais laiks kabaču salātiem

Laikā, kad kabači no dārza gluži vai paši nāk pa durvīm virtuvē, ir īstais laiks tos "likt lietā" un sagatavot viesību galdam. Mana pārbaudītā un iecienītā recepte ir šāda.

Nepieciešams: 3 kg kabaču; 5–6 paprikas; 100 g ķiploka; 400 g tomātu pastas; 1 tējkarotes aso piparu; 200 g eļļas; 150–200 g cukura; 2 ēdamkarotes sāls.

Pagatavošana: sagriež visu kubiciņos un vāra 10 minūtes. Tad pieliek sasmalcinātus ķiplokus, 400 g tomātu pastas, pustējkaroti aso piparu. Vāra vēl 10 minūtes. Tad ņem sagatavotās burciņas un pilda iekšā. Būs lielisks gardums ziemā.

Nepacietīgākie var sākt mielošanos jau nākamajā dienā pēc kabaču salātu pagatavošanas.

Labu apetīti!