23.06.2017 16:57

"Kodols" iesaka: apceļo pilsētas!

Autors  Ieva Karlsberga, Marta Dzintare
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tempļa kalns Alūksnē. Tempļa kalns Alūksnē. no privātā arhīva

Kad jūs pēdējo reizi bijāt Alūksnē? Vai Gulbenē? Vai Rēzeknē? Iespējams, bērnībā, jaunībā vai caurbraucot uz kādu "svarīgāku objektu". Tad nu mēs ar vīru nolēmām: kamēr vasara piedāvā siltumu un garo vakaru priekšrocības, laiks apceļot pilsētas un vietas, kur sen nav būts un par kurām no seniem laikiem saglabājies priekšstats "nu, tur jau nekā nav!".

Nolēmām sākt ar Alūksni. Vislabākais veids pilsētu apskatei ir ar velosipēdu, jo tad var paspēt apskatīt vairāk un veikt lielākus attālumus nekā ar kājām (pa mašīnas logu aina nekad nebūs objektīva). Tad nu iekrāmējām mašīnā riteņus un pēc ne tik ilga brauciena, sajūsminoties par Latvijas ārēm, bijām galā.

No sirds bijām pārsteigti par ieraudzīto! Tik zaļu un sakoptu pilsētu neatminu redzējusi. Gludi mauriņi, neskaitāmas mazās arhitektūras formas, tiltiņi, taciņas, skatu tornis... Esam sajūsmā un azartā doties uz citām "aizmirstajām" pilsētām. Iesaku!

Gardumi no Krimuldas – pārbaudīta vērtība

Jāatzīst, ka, uzņemot ciemiņus, ne vienmēr pietiek laika un apņēmības izsmalcinātiem kulinārijas brīnumiem. Ir ēdieni, ko mājās salīdzinoši vienkārši varu pagatavot, taču reizēm mēdzu šo to pasūtīt arī citur.

Jau vairākus gadus esmu iecienījusi uzņēmumu "Krimulda", kas atrodas Krimuldas novada Sunīšos. Uzņēmums apkalpo viesības un banketus, viņu produkciju noteiktās dienās uz Rīgu, Ādažiem, Raganu un Siguldu ved autobusiņš, pie viņiem iespējams arī veikt pasūtījumus.

Mūsu ģimene iecienījusi lielo gaļas plati, kurā ir dažādi gardumi: karbonādītes, cepetis, pastētes rullīši ar pistācijām, marinētas cūkgaļas veltnīši un vēl vairāki citi gaļas uzkodu veidi pēc izvēles. Plate ir patiešām liela un ļoti skaisti noformēta.

Reiz Siguldas "Elvi" runājos ar pārdevēju par pasūtījumiem, un veikala darbiniece atzina: tāds "lauku šiks" kā Krimuldā nav nekur, turklāt par zemākām cenām nekā, piemēram, "Elvi". Vairāk informācijas www.krimuldasilze.lv.