20.05.2017 08:46

Kodols iesaka. Darba terapija puķu dobēs

Autors  Maruta Jirgenšteine, Ivo Jirgens
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kodols iesaka. Darba terapija puķu dobēs pixabay.com un arhīvs

Lai atpūstos no pilsētas steigas un stresa, iesaku doties uz laukiem. Īstu lauku gan man nav, bet arī mazpilsētā dzīves ritms ir mierīgāks. Un, ja ne gluži klusums, tad svaigāks gaiss un miers tur ir garantēts.

Vislabākā atpūta no ikdienas darba birojā ir "darba terapija" puķu dobēs. Darbojoties pa dobēm, aizmirstas visas nebūšanas un domāšana strādā pavisam citā virzienā. Pavasarī zemei piemīt īpaša smarža, kas tā vien prasās, lai to rok, irdina, sēj un stāda.

Galvas izvēdināšanai un puķu dobju papildināšanai vai atjaunošanai ļoti labi noder tirgus apmeklējums – vienalga, vai tas būtu Rīgas Centrāltirgus vai mazpilsētas iknedēļas tirdziņš. Pirmajā gan būs daudz lielāka izvēle, toties otrā būs sirsnīgāk – tur pircējs un pārdevējs arvien smaida.

Siers no "Celmiem"

Nekad neesmu uzskatījis sevi par siera cienītāju, kur nu vēl pazinēju, bet garšīgs paliek garšīgs. Iespēja novērtēt Bauskas novada Codes pagasta zemnieku saimniecībā "Celmi" ražotos sierus sagādāja negaidīti patīkamus pārsteigumus garšas kārpiņām, tāpēc vairs nebrīnos, ka saimniecības produkciju novērtē virkne Rīgas labāko restorānu. Mājas sieri – sāļie, saldie, pikantie, kūpinātie – tiek izgatavoti katru dienu, un to izgatavošanā izmanto saimniecībai piederošo gotiņu pienu.

"Celmu" saimniece Inga Celma piedāvā iespēju gan pasūtīt vai iegādāties produkciju no agra rīta līdz vēlam vakaram turpat ražotnē pavisam netālu no Rīgas–Bauskas šosejas, gan sieru degustāciju un ekskursiju pa saimniecību (to gan vajadzētu pieteikt iepriekš).

Mans favorīts? Sāļais siers ar papriku un ķiplokiem!