18.03.2017 08:50

"Kodols" iesaka: Komēdija var būt arī māksla

Autors  Undīne Arāja, Ramona Ļucāne
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Kodols" iesaka: Komēdija var būt arī māksla publicitātes

Tiešām labas filmas, kuras nenožmiedz skatītāju ar ciešanu, bezcerības un krāšņu šausmu attēlojumu, ir sastopamas reti. Vēl grūtāk būs atrast kvalitatīvu komēdiju, kuras kontekstā varētu lietot vārdus "māksla" un "baudījums" un pēc kuras nerodas vēlme nomazgāties.

Nosaukt varu tikai vienu šādu filmu – komēdijdrāmu "Mis Saulstariņš" ("Little MissSunshine"), kura ieguvusi divus "Oskarus", divas "Oskara" nominācijas un neskaitāmas festivālu balvas. Tas ir nopietns, taču arī sirsnīgs un jautrs stāsts par pavisam normāli nenormālu ģimeni, kura savā dzeltenajā busiņā dodas pāri pusei Amerikas, lai mazā Olīva varētu piepildīt sapni un piedalīties skaistumkonkursā.

Trenējot precizitāti

Ar mazo brālīti, kuram ir seši gadi, bieži vien uzspēlējam spēli "Dženga" ("Jenga"), kurā pat pieaugušajiem neklājas viegli. Spēli tiešām iesaku pamēģināt ikvienam. Pirmajā mirklī, kad ar spēli tikai iepazīsties, tā šķiet tāds parasts koka klucīšu tornītis, bet jau pēc neilga brīža attopies, ka esi aizrāvies tāpat kā citi spēles dalībnieki.

Šo spēli sākām spēlēt kādā kafejnīcā, gaidot pasūtītos ēdienus, taču tā aizrāvāmies, ka neilgi pēc tam tā parādījās arī mūsmājās. Mazākajiem spēlētājiem tas ir lielisks treniņš precizitātei un pacietībai, bet pieaugušie aizrausies ar mēģinājumiem apmānīt gravitāciju.