10.02.2017 13:44

Viedoklis. Kārtējā makulatūra par 22 tūkstošiem

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Viedoklis. Kārtējā makulatūra par 22 tūkstošiem Saeimas kanceleja

Šonedēļ varējām lasīt ziņu, ka Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Iveta Grigule savu nostāju par rīcību propagandas apkarošanas balsojumā EP paudīs apmēram 640 000 "skaidrojumu" eksemplāros, kas galvenokārt tikšot izplatīti iedzīvotājiem, kuri dzīvo ārpus Rīgas. Šie "skaidrojumi" izmaksāšot 22 000 eiro. Ne jau no viņas personīgajiem līdzekļiem.

Tad nu pavisam drīz savās pastkastītēs saņemsim ne jau zemākās kvalitātes skrejlapas, kas, visticamāk, tieši tāpat kā lielveikalu atlaižu avīželes un kārtējā optikas salona reklāmas, mētāsies pa daudzdzīvokļu namu kāpņu telpu palodzēm vai pa tiešo no pastkastītes nonāks atkritumu spainī.

Kā savulaik par Grigules iepriekšējo sūtījumu izteicās kāds lasītājs: "Šīs glancētās partiju reklāmlapeles nekam neder – ne ar tām var krāsni iekurt, ne uz ķemertiņu aiziet. Atkal jau kārtējā makulatūra, ko speciāli nenesīsi nodot, tātad tikai palielinās izdevumus par atkritumu izvešanu".

Te nu es piekrītu lasītājam un vēlos ieteikt Grigules kundzei ņemt piemēru no viņa – var taču izmantot mūsdienās dotās iespējas piezvanīt vai uzrakstīt avīzei un pastāstīt savu balsojuma argumentāciju. Bet mēs redzam vien to, ka saskarsmei ar medijiem deputāte pēdējā laikā ir bijusi visai aizvērta. Arī es šonedēļ, cerot atrast deputātes viedokli, izrakāju savu redaktores e-pasta kastīti, bet nekādi nevarēju atrast neko, kas būtu saistīts ar skaidrojumu par viņas jau minēto balsojumu.

Atradu vien janvāra beigās kādas sabiedrisko attiecību kompānijas atsūtītus Grigules spriedelējumus par Solvitas Āboltiņas "kompetenci" un "Vienotības" nelietībām. Protams, tādu biju palaidusi garām, jo elektroniskās vēstuļu noformējums nekādi neliecināja, ka man būtu vērts to atvērt (dienā saņemu aptuveni 100 e-vēstuļu un atveru vien tās, kuras šķiet noderīgas mūsu lasītājiem).

Lai gan pamācīt citus neskaitās labais tonis, es tomēr atļaušos ieteikt deputātes kundzei un arī citiem, kas nonāk līdzīgās situācijās, būt atvērtiem, runāt un skaidrot, nenovērtējot par zemu nevienu reģionālo avīzīti. Tad nebūs jāizmet 22 tūkstoši. Tos tad varētu ziedot kādam lietderīgam mērķim. Un to mums netrūkst.